Hvornår vil den globale kapacitetsspænding aftage?

Over for den traditionelle højsæson for forsendelse i juni, vil fænomenet "svært at finde en kasse" dukke op igen?Vil overbelastning af havne ændre sig?IHS MARKIT-analytikere mener, at den fortsatte forringelse af forsyningskæden har ført til fortsat overbelastning i mange havne rundt om i verden og lave returrater for containere tilbage til Asien, hvilket gør, at virksomhedernes efterspørgsel efter containere langt overgår kapaciteten.

Selvom rapporterne om "højprissøfragt" er svækket, er søfragten ikke faldet tilbage til niveauet før epidemien i 2019 og er stadig på et højt niveau for tilpasning og lastning.Ifølge det globale containerfragtindeks leveret af Baltic Shipping Exchange og Freightos var fragtprisen fra Kina/Østasien til Nordamerikas vestkyst pr. 3. US$10.076/40-fodsækvivalent container (FEU).

Maersks præstationsdata, som for nylig udgav sin indtjeningsrapport, viser, at høje fragtrater gør det muligt for rederier stadig at nyde godt af høje fragtrater.Mærsks resultater for første kvartal 2022 viste en indtjening før renter, skat, afskrivninger og amortiseringer på 9,2 milliarder USD, hvilket praktisk slog rekorden for fjerde kvartal 2021 på 7,99 milliarder USD.Midt i høje afkast øger transportører bestræbelserne på at "lagre op" kasser for at håndtere forsyningskædeforstyrrelser og fortsætte med at afgive generøse containerskibsordrer.For eksempel tilføjede Hapag-Lloyd i andet kvartal i år 50.000 containere til sin flåde for at løse problemer med containertilgængelighed.Ifølge data fra skibsmægler Braemar ACM har den globale nybyggede containerskibskapacitet pr. 1. maj i år nået 7,5 millioner 20-fods ækvivalente containere (TEU), og ordrekapaciteten tegner sig for mere end 30 % af den eksisterende globale kapacitet.I Norden står flere store containerhavne over for alvorlig overbelastning med terminalværftetætheder på op til 95 %.Maersks Asien-Stillehavsmarkedsopdatering udgivet i denne uge påpegede, at havnene i Rotterdam og Bremerhaven er de mest overbelastede nordiske havne, og de store og vedvarende driftsforstyrrelser har fået skibe til at vente for længe, ​​hvilket påvirker tilbagevenden til Asien-Stillehavsområdet.

Hapag-Lloyd sagde i sin seneste opdatering om europæiske operationer og kundeservice, at værftsbelægningsprocenten ved havnens Altenwerder (CTA) containerterminal i Hamborg har nået 91 % på grund af opbremsningen i losningen af ​​importerede tunge containerskibe og afmatningen i afhentning af importerede containere.Trængselen i Hamborg forværres, og containerskibe må vente to uger på at komme ind i havnen, ifølge den tyske Die Welt.Desuden forventes det, at Verdi, Tysklands største fagforening for serviceindustrien, fra i dag (7. juni) lokal tid i Tyskland vil iværksætte en strejke, hvilket yderligere forværrer trængslen i havnen i Hamborg.

Hvis du vil eksportere varer til Kina, kan Oujian-gruppen hjælpe dig.Tilmeld venligst voresFacebook side, LinkedIn side, InsogTikTok.


Indlægstid: 10-jun-2022