O le fa'asa e le EU o le fa'atauina o le va'a a Rusia e fa'atau ai va'a va'a aisa, ma fa'aluaina tau mai le tausaga talu ai.

O le tau o le fa’atauina o tane suau’u e mafai ona folau i ogasami aisa, ua matua’i si’itia a’o lumana’i ai le tu’uina atu e le Iuni a Europa o le fa’asalaga aloa’ia o le fa’atauina atu o le suau’u mama a Rusia i luga o le sami i le fa’ai’uga o le masina.O nisi o tane va'a Aframax o le aisa na fa'atauina talu ai nei i le va o le $31 miliona ma le $34 miliona, fa'aluaina le maualuga o le tausaga talu ai, o le tala lea a nisi o fa'atau va'a.O tauofoga mo tane va'a sa matua malosi ma o le tele o tagata fa'atau e mana'o e fa'alilolilo o latou fa'asinomaga, na latou fa'aopoopo mai ai.

Mai le aso 5 o Tesema, o le a faʻasaina e le Iuni a Europa le faʻaulufaleina mai o le suauu mama a Rusia i sui o le sami i le sami ma faʻatapulaaina kamupani a le EU mai le tuʻuina atu o atinaʻe felauaiga, inisiua ma le faʻatupeina o felauaiga, lea e ono aʻafia ai le mauaina e Rusia o tane tane tetele o loʻo umia e tagata Eleni. 'au.

O va'a laiti la'ititi Aframax e sili ona ta'uta'ua ona e mafai ona latou vala'au i le uafu a Rusia o Primorsk, lea o lo'o lafo ai le tele o va'a Urals Russian crude.E tusa ma le 15 vaʻa vaʻa Aframax ma Long Range-2 ua faʻatau atu talu mai le amataga o le tausaga, ma o le tele o vaʻa o loʻo o atu i tagata faʻatau e leʻi faʻailoaina, na tusia e le faioloa o Braemar i se lipoti i le masina talu ai.Fa'atau.

E tusa ai ma le au faioloa, e toetoe lava 130 vaʻa aisa Aframax i le lalolagi atoa, e tusa ma le 18 pasene o loʻo umia e le tagata Rusia o Sovcomflot.O isi siteki o loʻo totoe o loʻo umia e tagata e ona vaʻa mai isi atunuʻu, e aofia ai kamupani Eleni, e ui lava o lo latou naunau e faʻatautaia le vaʻa Rusia o loʻo tumau pea le le mautonu ina ua uma ona faʻasalalau e le EU faʻasalaga.

O va'a fa'aaisa e fa'amalosia i va'a mafiafia ma e mafai ona malepe le aisa i le Arctic i le taumalulu.Fai mai le au suʻesuʻe e amata mai ia Tesema, o le tele o oloa auina atu i fafo a Rusia mai le Baltic Sea o le a manaʻomia ai ia tane tane mo le itiiti ifo ma le tolu masina.O va'a nei o le aisa e masani ona fa'aaogaina e la'u ai le suau'u mama mai nofoaga e auina atu i fafo i taulaga saogalemu i Europa, lea e mafai ai ona fa'afeiloa'i i isi va'a e mafai ona ave uta i nofoaga eseese.

Na taʻua e Anoop Singh, o le faauluuluga o suʻesuʻega vaʻa: “A faapea o se taumalulu masani lenei, o le tele o le le lava o vaʻa aisa o loʻo avanoa i lenei taumalulu e ono mafua ai le utaina o suauu mama a Rusia mai le Baltic Sea e paʻulia e tusa ma le 500,000 i le 750,000 paelo i le aso. .”

 


Taimi meli: Oke-18-2022