COVID-19: WCO-sekretariatet deler veiledning med tollvesenet om effektive kommunikasjonsstrategier midt i krise

I lys av den globale helsenødsituasjonen forårsaket av COVID-19-pandemien, har World Customs Organization (WCO)-sekretariatet publiserta"WCO-veiledning om hvordan man kan kommunisere under en krise” for å hjelpe medlemmene med å reagere på kommunikasjonsutfordringer fra den globale krisen.Dokumentet er publisert påWCOs dedikerte nettside for COVID-19og medlemmer og partnere inviteres til å dele alle beste praksiser på dette spesifikke området for å forbedre dokumentet ytterligere.

"I denne krisetiden er en effektiv kommunikasjonsstrategi avgjørende for å beskytte folkehelsen og styrke samarbeidet med interessenter," sa WCOs generalsekretær Dr. Kunio Mikuriya."Tolladministrasjoner må instruere, informere, oppmuntre til selvbeskyttende atferd, oppdatere risikoinformasjon, bygge tillit til tjenestemenn og fjerne rykter, samtidig som de sikrer integriteten og den fortsatte tilretteleggingen av den globale forsyningskjeden," la Dr. Mikuriya til.

I denne raske og usikre situasjonen, selv om vi ikke kan kontrollere hva som skjer, kan vi fortsatt kontrollere måten vi kommuniserer på både internt og eksternt.Ved å følge noen generelle trinn kan vi sikre at de som er ansvarlige for å kommunisere meldinger stoler på nøyaktig informasjon, forstår målene for meldingene som sendes, har nok empati til å skape tillit, og er rustet til å effektivt planlegge og kommunisere til målgrupper i løpet av dette. tid med økt offentlig bekymring.

Land takler pandemien på kreative, mangfoldige og inspirerende måter, og WCO-medlemmer og partnere inviteres til å dele sine erfaringer og strategier for å kommunisere effektivt under denne krisen.Gode ​​fremgangsmåter kan sendes til:communication@wcoomd.org.

WCO-sekretariatet er forpliktet til å bistå og støtte sine medlemmer i denne usikre tiden, og inviterer administrasjoner til å holde seg oppdatert med WCO-sekretariatets svar på covid-19-krisen.dedikert nettsidesamt på sosiale medier.


Innleggstid: 26. april 2020