Lu'i i Polokalama AEO i le lalolagi i le taimi ole Fa'alavelave ole COVID-19

Na valoia e le Faalapotopotoga o Tiute a le Lalolagi po oa ituaiga o luʻitau o le a faʻalavelaveina Polokalame AEO i lalo o le faʻamaʻi COVID-19:

  • 1. “O le aufaigaluega a le AEO i le tele o atunuu o loo i lalo o poloaiga a le malo e nofo ai i le fale”.AEO Polokalama e tatau ona fa'agaioia i luga ole nofoaga, ona ole COVID-19, e le fa'atagaina le aganu'u e alu i fafo.
  • 2. “I le toesea o le aufaigaluega a le AEO i le kamupani po'o le tulaga o le tiute, e le mafai ona faia ma le talafeagai le fa'amaoniaga o le AEO fa'aletino fa'aletagata.O le faʻamaoniga faʻaletino o se laasaga taua i le Polokalame AEO, e tatau i le aufaigaluega a le aganuʻu ona siaki pepa, tagata faigaluega i le kamupani.
  • 3. “A o tulaʻi mai kamupani ma pulega a le Tiute mai le aʻafiaga o le faʻafitauli o le siama, e foliga mai o le a faʻaauau pea le faʻatapulaʻaina o femalagaaiga, aemaise lava femalagaiga i luga o le ea".O le mea lea, o le a faʻaitiitia le faʻaogaina o le faimalaga e faʻatautaia faʻamaoniga masani ma toe faʻamaonia.
  • 4. “O le tele o kamupani AEO, aemaise lava i latou o loʻo galulue i pisinisi e le taua, i le feagai ai ma le malo o loʻo nofo i le fale, ua faʻamalosia e tapunia pe faʻaititia a latou galuega, faʻatasi ai ma se faʻaititia tele o latou tagata faigaluega.E oʻo lava i kamupani o loʻo faʻatinoina pisinisi taua o loʻo faʻaititia le aufaigaluega poʻo le faʻatinoina o tulafono "galuega-mai-fale" e ono faʻatapulaʻaina ai le mafai e le kamupani ona saunia ma auai i le faʻamaonia o le tausisia o le AEO".
  • 5. SMEs ua sili ona aʻafia i lavelave na faʻaopoopoina i le siosiomaga pisinisi i le taimi ole faʻamaʻi COVID-19.O le avega e tatau ona latou tauaveina e auai ma tumau i le tausisia o polokalame AEO ua matua faateleina.

PSCG (Vaega Tuma'oti CVaega faufautua a le WCO) o loʻo tuʻuina atu ai mea nei ma fautuaga o le atinaʻeina o Polokalame AEO i lenei vaitau:

  • 1. Polokalame AEO e tatau ona atiaʻe ma faʻatino vave faʻaopoopoga i tusipasi AEO, mo se taimi talafeagai, faʻatasi ai ma faʻaopoopoga faʻaopoopo e faʻavae i luga o le atunuu nofo-i-fale poloaiga ma isi iloiloga.
  • 2. Ole WCO's SAFE WG, fa'atasi ai ma le lagolago a le PSCG, ma le fa'aogaina o le WCO's Validator Guide ma isi mea faigaluega e feso'otai i le WCO, e tatau ona amata le fa'agasologa o le atina'eina o ta'iala fa'amaonia WCO i le fa'atinoina o fa'amaoniga (mamao).O ia ta'iala e tatau ona ogatasi ma tulaga oi ai nei o lo'o maua i fa'amaoniga fa'aletagata fa'ale-aganu'u ae tatau ona lagolagoina le fa'agasologa i se faiga fa'atekinolosi ma auala.
  • 3. A'o fa'atupuina faiga fa'amaonia fa'amaonia, e tatau ona aofia ai se maliliega tusitusia i le va o le pulega a le Ofisa o Tiute ma le Kamupani Sui Usufono, lea e fa'ailoa mai ai, malamalama, ma malilie uma i ai le Ofisa o Tiute ma le sui o le AEO. kamupani.
  • 4. E tatau ona fa'aogaina se fa'agasologa fa'amaonia fa'amaonia e fa'aogaina le tekonolosi fa'amautu e fetaui ma mana'oga a le kamupani ma le pulega o tiute.
  • 5. E tatau i le Ofisa ona toe iloilo a latou Maliega Fa'ale-Fa'atasi ona o le fa'afitauli ole COVID-19 ina ia mautinoa o lo'o tumau uma ta'utinoga a le MRA e fa'ataga ai le fa'asoa fa'atasi o fa'amaoniga ma toe fa'amaonia a le tasi.
  • 6. E tatau ona fa'ata'ita'i mae'ae'a metotia fa'amaonia fa'ama'i i luga o se fa'avae pailate a'o le'i fa'atinoina.E mafai e le PSCG ona ofo atu le fesoasoani i le WCO i le faailoaina o vaega e mafai ona galulue faatasi i lea tulaga.
  • 7. Polokalama AEO, aemaise lava i le fa'ama'i, e tatau ona fa'aogaina tekinolosi, i le tele e mafai ai, e fa'amalieina ai fa'amaoniga fa'aletino masani.
  • 8. O le faʻaogaina o tekinolosi o le a faʻateleina ai foi le oʻo atu o polokalame i itulagi e le o faʻatupulaia polokalame AEO ona o le mamao o kamupani mai le mea o loʻo i ai le aufaigaluega AEO.
  • 9. Talu ai o le aufaioloa taufaavalea ma le le faamaoni o loʻo faʻateleina a latou gaioiga i le taimi o le faʻamaʻi, e sili atu le taua nai lo se isi lava taimi le faʻalauiloaina o polokalame AEO ma MRA e le WCO ma le PSCG e avea o se meafaigaluega aoga mo kamupani e faʻafaigaluegaina i le faʻaitiitia o le faʻamataʻu o le solia o le puipuiga.

Taimi meli: Me-28-2020