Lastevolumet er fortsatt høyt, denne havnen krever gebyrer for tilbakeholdelse av containere

På grunn av det høye volumet avlast, havnen i Houston (Houston) i USA vil belaste gebyrer for overtidsopphold for containere ved sine containerterminaler fra 1. februar 2023.

En rapport fra havnen i Houston i USA påpekte at containergjennomstrømningen økte kraftig sammenlignet med året før, noe som førte til at havnen kunngjorde at den vil fortsette å kreve avgifter for tilbakeholdelse av importcontainere fra 1. neste måned.Som mange andre havner har havnen i Houston slitt med å opprettholde likviditeten til Bayport og Barbours Cut containerterminaler, og løse problemet med langtidsholding av noen containere.

Roger Guenther, administrerende direktør for Port of Houston, forklarte at hovedformålet med den kontinuerlige innkrevingen av avgifter for importbeholdere er å minimere langtidslagring av containere ved terminalen og øke vareflyten.Det er en utfordring å oppleve at containere står parkert lenge ved terminalen.Havnen implementerer denne tilleggsmetoden, i håp om å bidra til å optimalisere terminalplassen og gjøre varene mer smidig levert til de lokale forbrukerne som trenger dem.

Det er rapportert at fra den åttende dagen etter at den containerfrie perioden utløper, vil havnen i Houston kreve et gebyr på 45 amerikanske dollar per boks per dag, som kommer i tillegg til overligdagsavgiften for lasting av importerte containere, og kostnadene vil bli båret av lasteeier.Havnen kunngjorde først den nye overligdagsavgiftsordningen i oktober i fjor, og hevdet at den ville bidra til å redusere tiden containere tilbringer på terminaler, men havnen ble tvunget til å utsette implementeringen av avgiften til den kunne foreta nødvendige programvareoppgraderinger.Havnekommisjonen godkjente også en ublu importgebyr i oktober, som havnens administrerende direktør kan implementere etter behov etter en offentlig kunngjøring.

Havnen i Houston i USA har ikke annonsert containergjennomstrømningen i desember i fjor, men den rapporterte at gjennomstrømningen i november var sterk, og håndterer totalt 348.950 TEU.Selv om den har gått ned sammenlignet med oktober i fjor, er den fortsatt en økning på 11 % fra år til år.Barbours Cut- og Bayport-containerterminalene hadde sin fjerde høyeste måned noensinne, med containervolumer opp 17 % i de første 11 månedene av 2022.

I følge dataene kunngjorde Port of Los Angeles og Port of Long Beach i fellesskap i oktober 2021 at hvis transportøren ikke forbedrer containerflyten og øker innsatsen for å rydde tomme containere ved terminalen, vil de pålegge forvaringsgebyrer.Havnene, som aldri har implementert avgiften, rapporterte i midten av desember at de hadde sett en samlet nedgang på 92 prosent i lasten stablet opp på dokker.Fra 24. januar i år vil havnen i San Pedro Bay offisielt kansellere gebyret for forvaring av containere.

Oujian-gruppener et profesjonelt logistikk- og tollmeglerfirma, vil vi holde styr på den siste markedsinformasjonen.Vennligst besøk vår FacebookogLinkedInside.


Innleggstid: Jan-04-2023