Usikkert 2023!Mærsk suspenderer en amerikansk linjeforbindelse

Påvirket af den globale økonomiske afmatning og svag efterspørgsel på markedet er de store linjerederiers overskud i 4. kvartal 2022 faldet betydeligt.Mærsks fragtvolumen i fjerde kvartal sidste år var 14 % lavere end i samme periode i 2021. Det er den dårligste præstation af alle rederier, der hidtil har offentliggjort finansielle rapporter., så transpacific TP20 pendultjenesten vil blive suspenderet indtil videre.

15

Den rejseaflysningsstrategi, som søfartsrederier har vedtaget for at afbøde virkningen af ​​ekstremt svag efterspørgsel efter den kinesiske nytårsferie og for at dæmme op for faldet i spotfragtrater for containere, har tilsyneladende heller ikke været vellykket.Rederierne er nu nødt til at overveje at suspendere ruterne på ruter fra Asien, hvor efterspørgslen er svag, fremtiden ser usikker ud uden tegn på forbedring, og sejlads er blevet uøkonomisk.

Mærsks nuværende handlinger viser, at bookinger for trans-Pacific-rederier er ved at svindle i nordamerikanske havne på Stillehavs- og Atlanterhavskysten.TP20 pendultjenesten er Mærsks ugentlige service, der starter juni 2021 under spidsbelastning for at målrette mod det lukrative premiummarked.På tidspunktet for lanceringen anløb løkkelinjen havnen i Vung Tau i Vietnam, havnene i Ningbo og Shanghai i Kina samt havnene i Norfolk og Baltimore på USA's østkyst.Det passerede gennem Panamakanalen og indsatte hovedsageligt Panamax-fartøjer med en kapacitet på 4.500 TEU.

Den verdenskendte investeringsbank Jefferies (Jefferies) analyserede, at de fleste linjerederier i øjeblikket har tab med hensyn til markedsværdi.Jefferies opfordrede luftfartsselskaberne til at tage "betydelige forsyningsreaktioner" for at tilpasse markedet korrekt.

Analytikere hos Sea-Intelligence, et dansk maritimt konsulentbureau, mener, at nyheden om opløsningen af ​​2M-alliancen mellem Mærsk og MSC vil øge konkurrencepresset på globale linjeskibe.Som følge heraf vil risikoen for en langvarig priskrig i 2023 stige.Et tegn på dette er, at luftfartsselskaberne stadig ikke ser positive resultater fra suspensionen efter det kinesiske nytår, da fragtraterne fortsætter med at falde.


Indlægstid: 21-2-2023