Билтен

 • Билтен декември 2019 година

  Содржина -Толкување на неодамнешните жешки вести во царинските работи -Резиме на политиките за инспекција и карантин во декември - Компанијата на Групацијата Ксинхаи, Оуџиан, присуствуваше на прес-конференцијата на тема „Олеснување на трговијата и оптимизација на пристаништето деловно опкружување“ - Ксинхај активно учествуваше...
  Прочитај повеќе
 • Билтен ноември 2019 година

  Содржина -Вести за царина -Резиме на политиките за инспекција и карантин -Ксинхаи Вести Царински вести кои се занимаваат со прашања поврзани со доброволно откривање на неправилности поврзани со даноците (1) Цел Претпријатија за увоз и извоз, Царински посредник.Услови 1. Претпријатијата за увоз и извоз и царината пробија...
  Прочитај повеќе
 • Билтен октомври 2019 година

  Содржина: 1.Анализа на новата политика за царински работи 2.Кина-американска трговска војна 3.Резиме на инспекциските и карантинските политики во октомври 4.Ксинхај Вести Анализа на новата политика за царински работи Нови 21 категорија производи претворени во 3C сертификација Бр.34 од 2019 година Објава на генот...
  Прочитај повеќе
 • Билтен септември 2019 година

  Содржина: 1.Промени во режимот на надзор на инспекцијата на етикетата за увезената преспакувана храна ° 2. Најновиот напредок на кинеско-американската трговска војна 3. CIQ анализа 4. Xinhai Вести Промени во режимот на надзор на инспекцијата на етикетата за увезената преспакувана храна 1. Што се преспакувана храна?Референт за претходно спакувана храна...
  Прочитај повеќе
 • Билтен август 2019 година

  Содржина 1. Граница на царинските работи 2. Најновиот напредок на трговската војна Кина-САД 3. Резиме на политиките за инспекција и карантин во август 4. Вести на Xinhai Граница на царински работи Вовед во баркод на стоки Број на глобална трговска ставка, GTIN) е најшироко користен идентификациски код во GS1 ...
  Прочитај повеќе
 • Билтен јуни 20196 година

  Содржина: 1. Најновиот напредок во кинеско-американската трговска војна 2. Најнови трендови на потпишување на ОЕО во Кина 3. Резиме на политиките за CIQ 4. Вести од Ксинхај Најновиот напредок во трговската војна Кинеско-американска 1. Зголемување на тарифите на САД за Кина и список на исклучени Производи 2.Кинеското воведување тарифи за Соединетите Американски Држави и нејзините ѕвезди...
  Прочитај повеќе
 • Билтен мај 2019 година

  Содржина: 1.Golden Gate II Bonded Business Introduction 2.Golden Gate II Bonded Business ефикасно ИТ решение 3.Резиме на политиките за CIQ во мај 4.Економски и трговски форум на делтата на реката Јангце Европа-Кина се одржа успешно во Јангпу Голден округ Шангатед II Деловен вовед 1.Г...
  Прочитај повеќе
 • Билтен април 2019 година

  Содржина: 1. Толкување на новата царинска политика 2. Резиме на политиките за CIQ од март до 3 април. Преглед на салон за обука: Вовед и анализа на класификација на електромеханички стоки 4. Лидерите на групата Xinhai учествуваат во Европа Кина економска и трговска делта на реката Јангце За тебе...
  Прочитај повеќе
 • Билтен март 2019 година

  Содржина: 1. Новата политика за царинење бара внимание во март 2. Најновиот напредок во оптимизирањето на деловното опкружување на пристаништата 3. Новата политика во CIQ 4. Xinhai Dynamics Новата политика за царинење бара внимание во март Соопштение на Генералната Царинска управа бр.20 од 2019 година (Аноу...
  Прочитај повеќе
 • Билтен февруари 2019 година

  Содржина: 1.Резиме на новите царински прописи,Имплементирани во февруари 2. Централно место за инспекција и карантин во февруари 3. Компаниски вести за динамика 4. март Салон Прогноза Резиме на новите царински прописи имплементирани во февруари Објава на централната управа за надзор на пазарот. ..
  Прочитај повеќе
 • Билтен јануари 2019 година

  Содржина: 1.Царински работи Толкување на нова политика 2.CIQ Резиме на нова политика 3.Динамика на компанијата Царински работи Известување за толкување на нова политика на Комисијата за царински тарифи на Државниот совет за планови за прилагодување, како што е привремената тарифна стапка за увоз и извоз во 2019 година Најповолна Н...
  Прочитај повеќе