Akwụkwọ akụkọ Disemba 2019

Ọdịnaya
-Nkọwa akụkọ na-ekpo ọkụ na nso nso a n'ihe gbasara kọstọm
-Nchịkọta nyocha na amụma iche iche na Disemba
-Xinhai's Group Company Oujian gara ogbako ndị nta akụkọ na "ịkwado azụmahịa na nkwalite nke gburugburu azụmahịa Port"
-Xinhai sonye aka na ogbako mmepe omenala China na 2019 na ememme Taihu.

Mgbasawanye Udi Azụmahịa Ọdabara ATA
-Nkwupụta No.212 nke General Administration of Customs ("Administrative Measures of the Customs of the People's Republic of China for Temporary Ntinye na Ọpụpụ nke Ngwaahịa")
- Ngwaahịa ndị a na-ebubata nwa oge site na iji akwụkwọ mbubata ngwa ahịa nwa oge (nke a na-akpọ ya ATA carnet) bụ naanị ngwa ahịa akọwapụtara na nkwekọrịta mba ụwa maka mbubata ngwa ahịa nwa oge nke China bụ otu.
-Ruo 2019, ATA carnet ga-eji naanị maka "ngwaahịa egosipụtara ma ọ bụ jiri ya mee ihe ngosi, ngosi, nnọkọ na ihe omume ndị yiri ya"
-Okwa 193 nke 2019 nke General Administration nke Customs (Okwu na Temporary Ntinye nke ATA Carnets maka Egwuregwu Ngwaahịa) ln iji kwado China Bochum nke Beijing 2022 Winter Olympic s na Winter Paralympics na ndị ọzọ egwuregwu eme, dị ka ndokwa. nke nkwekọrịta mba ụwa na mbubata ngwa ahịa nwa oge, omenala s ga-anabata ụlọ ezumike nwa oge maka "ngwaahịa egwuregwu" site na Jenụwarị 1, 2020. Enwere ike iji ATA carnet gafere usoro omenala maka ntinye nwa oge maka egwuregwu dị mkpa. ngwongwo maka asọmpi egwuregwu, mmemme na ọzụzụ.
-Mkpọsa nke General Administration of Customs No.13 nke 2019 (Okwu banyere ihe metụtara na-elekọta nke nwa oge inbound na Out bound Goods) The omenala ga-amụba oge ntinye ATA carnet maka ọkachamara ngwá ọrụ" na "azụmahịa samples".Ngwongwo ntinye nwa oge na ngwa ha na akụrụngwa ha, akụkụ mapụtara maka arịa na-arụzi ga-aga n'usoro omenala omenala dịka ọ dị mkpa.
-Malite na Jenụwarị 9, 2019.
-Enwere ike izo aka n'elu na Mgbakọ Istanbul
-Mba anyị agbasawanyela nnabata nke Mgbakọ maka nnabata nwa oge (Mgbakọ Istanbul) na mgbakwunye B.2 na akụrụngwa ndị ọkachamara na mgbakwunye B.3 ihe mkpuchi, pallets, nkwakọ ngwaahịa I 1aterials, Samples na Mbubata ndị ọzọ metụtara Ọrụ Azụmahịa.

Mgbasawanye Udi Azụmahịa Ọdabara ATA
-Ihe 1 chọrọ nlebara anya na nkwupụta - Nye ATA carnet akara na ebumnuche nke ụdị ngwaahịa anọ dị n'elu (ihe ngosi, ngwa egwuregwu, ngwa ọkachamara na ihe nlele azụmahịa) iji kwusaa na kọstọm.
-Ihe 2 chọrọ nlebara anya na nkwupụta - Na mgbakwunye na ịnye ATA carnets, a na-achọ ka ụlọ ọrụ na-ebubata ga-enye ozi ndị ọzọ iji gosi na eji ngwá ahịa ebubata, dị ka akwụkwọ batch nke mba, nkọwa zuru ezu nke ngwaahịa site na ụlọ ọrụ, na ndepụta ngwaahịa.
-Ihe 3 chọrọ nlebara anya na nkwupụta - ATA carnets ejiri aka na mba ofesi ga-etinye akwụkwọ na elektrọnik na China Council for Promotion of International Trade / China International Chamber of Commerce tupu ejiri ya na China.

Akwụsịla akụkụ nke ntinye nke tarifu na US
China kwụsịtụrụ ịtụ ụtụ isi n'ahịa ụfọdụ
Maka ụfọdụ ngwongwo ebubata na-esite na United States bụ ndị e zubere na mbụ ga-adabere na mmụba tarifu na-amalite na 12. D1 na December 15 1D% na 5% tarifu agaghị etinye maka oge ahụ (Mkpọsa Kọmitii Tax [2019] N a .4), na tarifu na-abawanye na ụgbọ ala na akụkụ ndị sitere na United States ga-aga n'ihu na-akwụsịtụ (Mkpọsa Kọmiti Tax [2019] No.5).

Jikwaa oke nke ụtụ
A na-eme usoro ndị ọzọ iji kwụọ ụgwọ kọstọm na United States n'ụzọ kwekọrọ n'ụkpụrụ iwu, na mkpochapụ nke ọrụ kọstọm na ngwa ahịa na United States na-aga n'ihu.(Mkpọsa Ụlọ Ọrụ Ụtụ Isi [2018] Ọ dịghị 5 Mgbasa Ozi Ụtụ Isi [2018] No.6, Mgbasa Ozi Ụlọ Ọrụ Ụtụ Isi [2018] No.7, Nkwupụta Ụlọ Ọrụ Ịtụ Isi [2018] Ọ dịghị B, Nkwupụta Ụtụ Isi [201B] Nke 13 [2019] No.3,).

Debe anya
• Na-echegbu onwe ya banyere mwepu nke China na-ebufe ngwa ahịa tarifu site na United States (Mkpọsa nke Tariff Commission nke State Council na December 19 na nke mbụ Batch nke abụọ mwepu List of Tariff-levying Commodities si United States)
• Lezienụ anya na mwepu China na ngwa ahịa na-atụ ụtụ tarifu na United States
• Na-eche banyere mwepu nke tarifu abawanye na ngwaahịa China nke United States kwere nkwa, na ịghọta mgbanwe nke tarifu na-abawanye site na elu gaa na ala.
• Lezienụ anya na mbinye aka nke akụkụ mbụ nke Sino - nkwekọrịta akụ na ụba na azụmahịa US

US kwuwapụta mbelata ụtụ isi iji mejuputa nkwekọrịta akụ na ụba na azụmaahịa nke Phase I
Debe oke nke Levy
• Ọnụ ego tarifu na ngwa ahịa mbụ US $250 agaghị agbanwe agbanwe na 25%
• Gụnyere US $34 ijeri (a ga-emejuputa ya site na Julaị 6, 2018)
• ijeri US $16 (a ga-emejuputa ya site na Ọgọst 23, 2018)
• ijeri US $200 (a ga-emejuputa ya site na Septemba 24, 2018)

Mbelata ụtụ isi na mmụba ndepụta / ndepụta abawanyela echere
• Banyere US $300 Ndepụta ngwa ahịa, US kwuru na ọ nwere ike ibelata ọnụego tarifu n'ọdịnihu ka mkparita uka na-aga n'ihu.
• Maka ngwaahịa ndepụta nde US $300, agaghị amanye ọnụego tarifu mbụ 15% maka oge a.

Ndepụta Mwepu Mmụba Tarifu US butere
• Ka ọ dị ugbu a United States ekwupụtala batch 17 nke ndepụta mwepu tarifu ijeri 200 (https://ustr.gov/issue–areas/enforcement/section-301-investigations/section-301- China/200-billion-trade- ime ihe)
• Adreesị Ngwa Mwepu Tarifu US $300 https://mwepu.ustr.gov
• Oge ngwa: 2019/10/31-2020/1/31

Lelee ihe ndị chọrọ nlebara anya maka mkpochapụ kọstọm ka usoro nke anọ gachara n'ịntanetị
- Nnata nke otu windo na-egosi na "nyocha ọdụ ụgbọ mmiri nkwupụta omenala" na-ezo aka na nyocha kọstọm?
Gụnyere nyocha kọstọm na nyocha CIQ mbụ, a ga-ekpebi instru0tiODS a kapịrị ọnụ na ọdịnaya nyocha dị ka ntuziaka Df nke sistemu anọ ahụ siri dị.
-Nnata nke otu windo na-egosi na "nyocha ebe" gụnyere nyocha kọstọm?
"Nyocha ebe" n'ozuzu na-ezo aka na ngwungwu mpụga, nyocha anụmanụ na osisi ma ọ bụ nyocha nke ọma mgbe ngwongwo rutere ebe a na-aga.A na-emecha nyocha kọstọm n'ọdụ ụgbọ mmiri.
-A ga-enwe akwụkwọ nnata maka "nyocha ọdụ ụgbọ mmiri nke kọstọm" na "nleba anya ebe" maka otu mbupu?
Ee, ọ dị mkpa ka enyocha ya ugboro abụọ wee tụda ugboro abụọ, mana ihe gbasara nke puru omume dị ala.
-Etu esi elele ma ọ bụrụ na emechara otu mbupu nleba anya na ebe a na-aga?
Ị nwere ike ịjụ na WeChat ọha nọmba nke "Tongguan Bao" Ọ bụrụ na ebe nyocha agwụla, ọnọdụ ajụjụ bụ "Nleba ebe agwụla".Ụlọ ọrụ na-ebubata kwesịrị ijikwa ọnọdụ nyocha nke ngwaahịa iji zere nyocha na-efu efu.

Nchịkọta nke amụma nyocha na iche iche na Disemba

Otu Nkwupụta Mba. Okwu
Nweta ngwaahịa anụmanụ na osisi Nkwuputa No .195 nke 2019 nke General Administration of Customs Nkwupụta maka ihe achọrọ iche iche maka osisi ube oyibo a na-eri ọhụrụ na-ebubata na Colombia.Kemgbe Disemba 13, 2019, Hass dị iche iche (aha sayensị Persea American a Mills, aha Bekee Avocado) nke ube oyibo na-emepụta na mpaghara ube oyibo na-amịpụta ihe karịrị 1500 mita n'elu oke osimiri I eve I na Colombia ka ekwere ka ebubata na China, na ibubata ya. Ngwaahịa ga-emezurịrị ihe achọrọ iche iche nke osisi maka ube oyibo ọhụrụ na Colombia 
Nkwupụta No. 194 nke 2019 nke General Administration of Customs Nkwupụta maka ihe achọrọ iche iche maka osisi mkpụrụ vaịn a na-ebubata site na Argentina.Disemba 13, 2 019, a ga-ekwe ka ebuga g rape ọhụrụ (aha sayensị Vitis vinifer a I., aha Bekee Table grape) nke a na-emepụta na mpaghara ndị na-amị mkpụrụ vaịn Argentine ga-ekwe ka ebuga ya na China.ngwaahịa ndị a na-ebubata ga-enwerịrị ihe achọrọ maka ịpụ iche nke osisi vine ọhụrụ na Argentina 
Nkwuputa No.192 nke 2019 nke General Administration of Custom s na Ministry of Agriculture and Rural Areas. Nkwupụta maka igbochi Nodular Dermatosis na bos frontalis ịbanye China.Site na Disemba 6 20 19, amachibidoro ibubata ehi na ngwaahịa ndị yiri ya ozugbo ma ọ bụ ozugbo.
Nkwuputa No .190 nke 2019 nke General Administration of Customs Ọkwa na nlebanya na iche iche chọrọ maka ose ụtọ Korea ebubata.Site na Disemba 9. 2019. ụdị ose dị ụtọ dị iche iche (Capsicum annuum var. grossum) a kụrụ na greenhouses Korea ga-ebuga na China, na ngwaahịa ndị a na-ebubata ga-enwerịrị ihe achọrọ nke Korea n nyocha ose dị ụtọ na kwarantaini.
Nkwuputa No .185 nke 2019 nke General Administration of Customs  Nkwupụta na Nleba na kwarantaini chọrọ maka mbubata Th ai Ric e B ran nri (achicha) na Palm Kernel M rie (achicha).Malite na Disemba 9, 2019. A ga-ebuga nri osikapa Bran (achicha) na nri Palm Kernel (achicha) nke teknụzụ mmịpụta mmanụ sitere na Rice Bran na Palm Kernel na Thailand ga-ebuga ya na China Mbubata ngwaahịa ga-ezute nyocha na qua rant na e chọrọ nke. Th ai land Ri ce Bran nri (achicha) na Palm Kernel m eri (achicha). 
Nkwupụta nke 188 nke 2015 nke GeneralNlekọta nke kọstọm  Nkwupụta na nyocha na ihe ndị chọrọ kwarantaini maka nri rapeseed nke Ukraine na-ebubata (achicha) Site na Disemba 9, 2019, a ga-ebuga nri rapeseed sitere na mkpụrụ rapes nke a kụrụ na Ukraine kewapụrụ mmanụ site na ịpị, leaching na usoro ndị ọzọ na China.Ngwaahịa ndị a na-ebubata ga-emezurịrị nyocha na mgbochi iche maka nri Rapeseed (achicha) na Ukraine
Nkwupụta nke 187 nke 2019 nke General Administration of Customs  Nkwupụta maka ihe achọrọ iche iche maka osisi banana Mexico na-ebubata.Site na Disemba 9, 2019 ka ebubata unere (aha sayensị Musaspp, aha Bekee Banana) nke emere na mpaghara mpụta banana Mexico na-ekwe ka ebubata ya na China.Ngwaahịa a na-ebubata ga-emezurịrị ihe achọrọ maka ichepụ iche ahịhịa banana Mexico
Nkwupụta No. 186 nke 2019 nke General Administration of Customs  Nkwuputa na ihe achọrọ iche iche maka mbubata na mbupụ nke mkpụrụ osisi sitere na China na Uzbekistan emepụtara na Uzbekistan nke na-abanye n'ọdụ ụgbọ mmiri atọ nke Korgos, Alashankou na llg Shitan na mkpụrụ osisi na-agafe na mba nke atọ.Uzbekistan na-ebupụ mkpụrụ osisi na China site na mba atọ
Nkwupụta No. 185 nke 2019 nke General Administration of Customs  Nkwupụta gbasara ihe achọrọ maka ịbubata osisi kiwi ọhụrụ nke Greek.Mkpụrụ Kiwi ọhụrụ (aha sayensị Actinidia chinensis, A deliciosa, English aha kiwifruit) emepụtara na mpaghara mmepụta kiwi nke Gris na China kemgbe ọnwa Nọvemba 29, 2019. Mbubata ga-ezute ikike iche iche nke mkpụrụ osisi kiwi ọhụrụ nke Greek.
Nkwupụta nke 184 nke 2015 nke GeneralNlekọta nke kọstọm Nkwupụta maka ihe ndị chọrọ iche iche maka osisi ube oyibo a na-eri ọhụrụ na-ebubata na Philippines.HASSEbupụla ube oyibo (aha sayensị Persea American Mills, aha bekee Avocado) na China kemgbe.Nọvemba 29, 2019. Mbubata ga-ezute ikike iche iche nke Philippine ọhụrụ ube oyibo. 
Nkwupụta nke 181 nke 2015 nke GeneralNlekọta nke kọstọm Nkwupụta maka nyocha na iche iche chọrọ maka Mung Bean Etiopia na-ebubata.Ahịhịa ahịhịa amịpụtara ma hazie ya na Etiopia kemgbe Nọvemba 21, 2019 kwere ka ebuga ya na China.Mbubata ga-emezurịrị ihe achọrọ nke nyocha na ichebe agwa Mung nke Etiopia
Nkwupụta nke 179 nke 2015 nke GeneralNlekọta nke kọstọm Nkwupụta maka nyocha na ihe ndị chọrọ iche maka ntụ ọka ọka ahịhịa nke Kazakhstan na-ebubata.Ọ dị mmaNgwa ngwa nri ntụ ntụ (ụtụ ọka wit dum, gụnyere bran) enwetara site na nhazi ọka wit nke emepụtara na Kazakhstan na Nọvemba 21, 2019 ka ebuga ya na China.Mbubata ntụ ọka ọka wit ga-emezurịrị nyocha na iche iche nke Kazakhstan.
    Mbubata akụrụngwa mgbasa ozi redio maka ọrịre na iji ya na China nke edepụtara na ya wee zute “Katalọgụ na Nka na ụzụ chọrọ maka ngwa mgbasa ozi dị mkpụmkpụ nke Micropower” anaghị achọ ugboro redio.ikike, ikike ụlọ ọrụ redio na nkwado ụdị akụrụngwa mgbasa ozi redio, mana ọ ga-agbaso iwu naụkpụrụ dị ka àgwà ngwaahịa, ụkpụrụ mba na ihe ndị dị mkpa nke njikwa redio nke mba

Ụlọ ọrụ Xinhai's Group Oujian gara nzukọ ndị nta akụkọ na nkwado azụmahịa na njikarịcha nke gburugburu azụmahịa Port.

Na Disemba 11, ụlọ ọrụ nyocha nke Beijing Ruiku na nchekwa azụmaahịa na mmemme.China International Trade Association na China Customs Declaration Association nwere ihe ịga nke ọma na nnọkọ ogbako na "Ịkwado Azụmaahịa na njikarịcha gburugburu ebe azụmahịa Port" na Beijing CHANGFU Palace Hotel.Ge Jizhong Onye isi oche nke Shanghai Oujian Network Development Group Co., Ltd. na Wang Min.A kpọrọ osote onye isi ala ka ọ bịa mmemme ahụ.Ge Jizhong mekwara okwu n'okwu gbasara "Akụkọ kwa afọ mmemme azụmahịa nke China".

A na-eme mmemme a ka ọ na-arụsi ọrụ ike na-emejuputa usoro ọhụrụ iji kwalite gburugburu azụmahịa na ọdụ ụgbọ mmiri nke General Administration of Customs na ngalaba ndị ọzọ na-arụ ọrụ, na-anọgide na-emepụta ụdị ọrụ ma na-eji nwayọọ nwayọọ na-emejuputa usoro mmemme ahia ahia.Ka oge mkpochapụ kọstọm na-ebubata na mbupụ ga-adịwanye mkpụmkpụ, ma kwalite ahia oke ala ọsọ ọsọ na nke dabara adaba.

N'ime afọ ndị na-adịbeghị anya, ọnọdụ akụ na ụba na azụmahịa nke mba ụwa dị njọ na mgbagwoju anya, na ọnọdụ akụ na ụba na azụmahịa na ụlọ na mba ọzọ na-agbanwe mgbe niile Oujian Group ga-arụsi ọrụ ike mejuputa ihe ndị dị mkpa nke General Administration of Customs.Ọ ga-ewe" isii jikoro" na-ebuli azụmahịa gburugburu ebe obibi na ọdụ ụgbọ mmiri, gụnyere optimizing usoro nke nnyocha na nkwupụta, na-emezi akwụkwọ na-enweghị paperless ụkpụrụ nke mmasị akwụkwọ, innovating na kọstọm tax collection na management mode, mikwuo owuwu nke otu window maka. ahia mba ụwa, na-akwalite nyocha nkwonkwo otu oge n'ofe ngalaba, na ịmepụta usoro mgbasa ozi maka ụgwọ ọdụ ụgbọ mmiri.
Xinhai na-esonye nke ọma na 2019 China Customs Development Conference na Taihu Customs Festival.
Na December 13. 2019. 2019 China Customs Development ogbako na Taihu Customs Festival jikọrọ aka china Customs Clearance Association na china Port Association e mere nke ọma na Wuxi, Wang Jinjian, osote onyeisi obodo nke Wuxi ọchịchị obodo, odeakwụkwọ nke ọhụrụ district party Committee. , Peng Weipeng, osote director nke Nanjing customs, Wang Ping, onyeisi oche nke china customs Declaration forum ma kwupụta okwu, bụbu osote Minister nke Foreign Trade na E-Cooperation Long Yongtu, bụbu Director nke Huang Shengqiang, Deputy Director nke Policy na Regulations. Department of the General Administration of Customs Ge Yanfeng, na osote Inspection nke ọnụ ọgụgụ na Analysis Department nke General Administration nke Custom Zhang Bingzheng gara forum ma nyefee isi okwu Technology Co, Ltd. akwadowo onyinye, na Oujian Group si enyemaka ụlọ ọrụ, Shanghai. Ougao International Freight Forwarding Co, Ltd. akwadola emume nturu ugo nke kọstọm na mpaghara ọgbakọ ndị yiri ya.


Oge nzipu: Dec-30-2019