5,5 milliarder dollar!CMA CGM kjøper Bolloré Logistics

Den 18. april kunngjorde CMA CGM Group på sin offisielle nettside at de hadde inngått eksklusive forhandlinger for å kjøpe transport- og logistikkvirksomheten til Bolloré Logistics.Forhandlingen er i tråd med CMA CGMs langsiktige strategi basert på de to pilarene shipping og logistikk.Strategien er å tilby ende-til-ende-løsninger for å støtte kundenes behov i forsyningskjeden.

 

Dersom avtalen gjennomføres, vil oppkjøpet ytterligere styrke CMA CGMs logistikkvirksomhet.Bolloré Group bekreftet i en uttalelse at de hadde mottatt et uoppfordret tilbud på sin frakt- og logistikkvirksomhet verdt 5 milliarder euro (omtrent 5,5 milliarder amerikanske dollar), inkludert gjeld.CMA CGM sa at forhandlingen ikke garanterer den endelige suksessen til oppkjøpet.Ifølge uttalelsen har CMA CGM som mål å presentere et endelig tilbud rundt 8. mai etter revisjoner og kontraktsforhandlinger.Tilbake i februar gikk det rykter om at CMA CGM var interessert i Bolloré Logistics.I følge Bloomberg har CMA CGM-sjef Saadé lenge sett på Bollorés logistikkvirksomhet som et klart oppkjøpsmål.

 

MSC fullførte oppkjøpet av Bolloré Africa Logistics for 5,1 milliarder dollar i desember i fjor.Noen spekulerer i at CMA CGM også tar hensyn til en lignende situasjon med DB Schenker, og kjøper Geodis, et datterselskap av den franske jernbanen SNCF.Bolloré Logistics er åpenbart oppkjøpsmålet, men hvis CMA CGM ikke kan komme til enighet, kan Geodis være plan B. CMA CGM eier allerede Ceva Logistics og kjøpte Gefco fra Russian Railways etter konflikten mellom Russland og Ukraina

 

CMA CGMs nettoresultat i 2022 vil stige til rekordhøye 24,9 milliarder USD, og ​​overgå 17,9 milliarder USD i 2021. For administrerende direktør Saad har han investert milliarder av dollar i transport- og logistikkmidler.I 2021 nådde CMA CGM en avtale om å kjøpe Ingram Micro Internationals e-handelskontraktlogistikkvirksomhet for 3 milliarder USD inkludert gjeld, og ble enige om å kjøpe en containerterminal i Los Angeles havn med en bedriftsverdi på 2,3 milliarder USD.Senest gikk CMA CGM med på å kjøpe to andre store amerikanske shippingterminaler, en i New York og den andre i New Jersey, eid av Global Container Terminals Inc.

 

Bolloré Logistics er et av verdens 10 ledende konsern innen transport og logistikk, med 15 000 ansatte i 148 land.Den administrerer hundretusenvis av tonn luft- og sjøfrakt for selskaper i bransjer som helsevesen og mat og drikke.Dens globale tjenester er bygget rundt en integrert strategi på tvers av fem tjenesteområder, inkludert intermodal, toll- og lovoverholdelse, logistikk, global forsyningskjede og industrielle prosjekter.Kundene spenner fra multinasjonale selskaper til små, uavhengige importører og eksportører.

 

Selskapene sa at forhandlingene var under en bekreftende due diligence-prosess.Bolloré har tilbudt CMA CGM en opsjon med en foreløpig måldato på rundt 8. mai. Bolloré bemerket at enhver avtale vil kreve regulatorisk godkjenning.

Oujian-gruppener et profesjonelt logistikk- og tollmeglerfirma, vil vi holde styr på den siste markedsinformasjonen.Vennligst besøk vårFacebookogLinkedInside.


Innleggstid: 23. april 2023