Havnen er stærkt belastet med forsinkelser på op til 41 dage!Asien-Europa ruteforsinkelser ramte rekordhøjt

På nuværende tidspunkt kan de tre store skibsalliancer ikke garantere normale sejlplaner i det asiatisk-nordiske ruteservicenetværk, og operatørerne skal tilføje tre skibe på hver sløjfe for at opretholde ugentlige sejladser.Dette er konklusionen fra Alphaliner i sin seneste ruteplanintegritetsanalyse, som ser på afslutningen af ​​rundrejser mellem 1. maj og 15. maj.

Skibe på Asien-Europa-ruterne vendte tilbage til Kina i gennemsnit 20 dage senere end planlagt i denne periode, op fra et gennemsnit på 17 dage i februar, ifølge konsulenten."Det meste af tiden går til spilde på at vente på ledige pladser i større nordiske havne," sagde Alphaliner."Den høje værftetæthed og flaskehalse inden for landtransport ved nordiske containerterminaler forværrer overbelastning af havnene," tilføjede selskabet.Det er blevet beregnet, at VLCC'er, der i øjeblikket er installeret på ruten, tager i gennemsnit 101 dage at gennemføre en fuld tur-retur-rejse, hvilket forklarer: "Dette betyder, at deres næste rundtur til Kina i gennemsnit er 20 dage senere, hvilket tvinger rederiet. aflyste nogle rejser på grund af manglen på (erstatnings)skibe.”

I denne periode gennemførte Alphaliner en undersøgelse af 27 rejser til og fra Kina, og resultaterne viste, at flyvesikkerheden for Ocean Alliance-flyvningerne var relativt høj med en gennemsnitlig forsinkelse på 17 dage, efterfulgt af 2M Alliance-flyvningerne med et gennemsnit. forsinkelse på 19 dage.Rederierne i THE alliance klarede sig dårligst med en gennemsnitlig forsinkelse på 32 dage.For at illustrere omfanget af forsinkelser i ruteservicenetværket sporede Alphaliner et 20170TEU containerskib ved navn "MOL Triumph" ejet af ONE, som betjente FE4-sløjfen af ​​THE Alliance og afgik fra Qingdao, Kina den 16. februar. Ifølge sin tidsplan , forventes skibet at ankomme til Algeciras den 25. marts og sejle fra Nordeuropa til Asien den 7. april. Skibet nåede dog først frem til Algeciras den 2. april, der lå til kaj i Rotterdam fra den 12. til den 15. april, blev ramt af alvorlige forsinkelser i Antwerpen fra 26. april til 3. maj og ankom til Hamborg den 14. maj."MOL Triumph" forventes endelig at sejle til Asien i denne uge, 41 dage senere end oprindeligt planlagt.

"Tiden det tager at losse og laste i de tre største containerhavne i Europa er 36 dage fra ankomst i Rotterdam til afgang fra Hamborg," sagde Alphaliner.Virksomheden overholder strengt forsendelsesplanen, og der er ingen havnehopping."
I sit svar på en Alphaliner-undersøgelse beskyldte et rederi mangel på havnearbejdskraft og mangel på skibskapacitet for stigningen i opholdstiden for importerede containere.

Alphaliner advarer om, at "skibe skal vente, da store terminalcontainere er tilstoppede."Stigningen i kinesisk eksport efter afslutningen af ​​Covid-19-lockdownen "kunne lægge unødvendigt yderligere pres på nordiske havne- og terminalsystemer igen denne sommer".
98a60946


Indlægstid: 19. maj 2022