O oloa faaulufaleina mai a Saina na toe malosi mai ia Jan.

Mai ia Ianuari e oo atu ia Aukuso i le tausaga nei, ua matua’i toe fa’aolaola oloa mai Saina mai fafo.I le vaitaimi lava lea e tasi i le tausaga na te’a nei, e 18,912 tone avoka na aumai e Saina.I le ulua’i valu masina o le tausaga nei, ua siitia ai le aofa’i o avoka mai Saina i le 24,670 tone.

Mai le va'aiga a atunu'u fa'aulufale mai, na fa'aulufale mai e Saina le 1,804 tone mai Mekisiko i le tausaga talu ai, e tusa ma le 9.5% o le aofa'i o oloa fa'aulufale mai.O le tausaga nei, na faaulufale mai ai e Saina le 5,539 tone mai Mekisiko, o se siitaga tele i lana vaega, e oo atu i le 22.5%.

O Mekisikō o le lalolagi tele e gaosia avoka, e tusa ma le 30% o le aofaʻi o gaosiga o le lalolagi.I le vaitau o le 2021/22, o le gaosiga o le avoka a le atunuu o le a faʻafeiloaʻi i se tausaga itiiti.O le gaosiga o le atunu'u ua fa'amoemoe e o'o atu i le 2.33 miliona tone, o se fa'aitiitiga i lea tausaga ma lea tausaga e 8%.

Ona o le malosi o le manaoga o maketi ma le maualuga o tupe maua o le oloa, o le nofoaga e totoina ai le avoka i Mekisiko o loʻo faʻateleina i le fua faatatau faaletausaga o le 3%.E tolu ituaiga o avoka e gaosia e le atunuu, Hass, Criollo ma Fuerte.Faatasi ai ma i latou, o Haas na sili ona tele, e tusa ma le 97% o le aofaʻi o galuega.

E le gata i Mekisiko, o Peru foi ose gaosi oloa tele ma fa'atau atu avoka.O le aofaʻi o le auina atu i fafo o avoka Peruvian i le 2021 e faʻamoemoe e oʻo atu i le 450,000 tone, o se faʻaopoopoga o le 10% i luga o le 2020. Mai ia Ianuari ia Aukuso i lenei tausaga, na faʻaulufaleina mai e Saina le 17,800 tone o avoka Peruvian, o se faʻaopoopoga o le 39% mai le 12,800 tone i le atunuu. vaitaimi tutusa i le 2020.

Ua maualuga tele foi le gaosiga o le avoka a Chile i lenei tausaga, ma o loo iai foi le talitonuga o le aufaipisinisi i totonu o le atunuu i le auina atu i fafo i maketi Saina i lenei vaitau.I le 2019, na faʻatagaina ai le avoka Colombian e faʻatau atu i Saina mo le taimi muamua.O le gaosiga a Colombia i lenei vaitau e maualalo, ma ona o le aʻafiaga o felauaiga, e faʻaitiitia ai faʻatau i le maketi Saina.

Se'i vagana ai atunuu o Amerika i Saute, o avoka a Niu Sila o lo'o soso'o ma le tau tuai o Peru ma le amataga o Chile.I aso ua mavae, o avoka Niu Sila sa tele lava ina auina atu i Iapani ma Korea i Saute.Ona o le tulaga o le gaosiga o lenei tausaga ma le tulaga lelei o le faatinoga o le tausaga ua mavae, ua amata ai ona gauai atu le tele o togalaau aina i le maketi a Saina, ma le faamoemoe o le a faateleina oloa e auina atu i Saina ma sili atu le au sapalai o le a auina atu i Saina.


Taimi meli: Oke-29-2021