Ko nga Kawemai Avokado a Haina i tino hoki mai i te Hanuere ki Akuhata.

Mai i te Hanuere tae noa ki Akuhata i tenei tau, kua tino kaha te hokinga mai o nga awhekātō kawemai o Haina.I taua wa ano i tera tau, 18,912 tone o nga avokado i kawemai e Haina.I roto i nga marama tuatahi e waru o tenei tau, kua piki ake te kawe mai a Haina ki te 24,670 tana.

Mai i te tirohanga o nga whenua kawemai, i kawemai a Haina i te 1,804 tone mai i Mexico i tera tau, e tata ana ki te 9.5% o te katoa o nga kawemai.I tenei tau, ka kawe mai a Haina i te 5,539 tone mai i Mexico, he nui te pikinga o tana wahanga, ka eke ki te 22.5%.

Ko Mexico te kaihanga nui rawa atu o te ao o nga avocados, e 30% o te katoa o nga hua o te ao.I te wa o te tau 2021/22, ka timata te hanga awhekātō o te motu i te tau iti.Ko te hua o te motu ka eke ki te 2.33 miriona taranata, he hekenga mai ia tau ki te 8%.

Na te kaha o te hiahia o te maakete me te nui o te hua o te hua, kei te piki haere te waahi whakato awhekātō i Mexico i te reiti tau o te 3%.E toru nga momo momo avocado e whakaputahia ana e te whenua, Hass, Criollo me Fuerte.I roto i a raatau, ko Haas te waahanga nui rawa atu, ko te 97% o te katoa o nga whakaputanga.

I tua atu ki Mexico, ko Peru ano te kaihanga nui me te kawe i nga avocados.Ko te tapeke o te kaweake o nga avocados Peruvian i te 2021 e tika ana kia eke ki te 450,000 tons, he piki ake o te 10% i runga i te 2020. Mai i Hanuere ki Akuhata i tenei tau, ka kawemai a Haina i te 17,800 tone o te awhekātō Peruvian, he pikinga o te 39% mai i te 12,800 tons i roto i te taua wa ano i te 2020.

He tino tiketike hoki te mahi awhekātō a Chile i tenei tau, a, ko te ahumahi o te rohe e tino pai ana ki te kawe ki te maakete Hainamana i tenei tau.I te tau 2019, i tukuna nga avocados Colombian ki te kaweake ki Haina mo te wa tuatahi.He iti te mahi a Colombia i tenei wa, na te kaha o te tuku kaipuke, he iti ake nga hokonga i te maakete Hainamana.

Haunga nga whenua o Amerika ki te Tonga, ka inaki nga avocados o Aotearoa ki te wa mutunga o Peru me te wa o mua o Chile.I nga wa o mua, ko te nuinga o nga avocado o Aotearoa i kaweake ki Hapani me Korea ki te Tonga.Na te putanga o tenei tau me te kounga o nga mahi i tera tau, kua timata te maha o nga mara waina o te rohe ki te aro ki te maakete o Haina, me te tumanako ka piki ake nga hokohoko ki Haina me te maha atu o nga kaihoko ka tukuna ki Haina.


Wā tuku: Oketopa-29-2021