Fa'asilasilaga i Tulaga o Lafoga i Oloa na Fa'atau Atu ma Fa'afo'i ona o le Fa'alavelave Fa'afuase'i ona o le Fa'ama'i Pneumonia ile COVID-19.

Faatasi ai ma le faamaoniga a le Fono a le Setete, o le Matagaluega o Tupe, le Pulega Aoao o Tiute ma le Setete o le Pulega o Lafoga na tuʻuina atu faʻatasi se faʻaaliga talu ai nei, lea na faʻasalalau ai aiaiga o lafoga i luga o le auina atu i fafo o oloa toe faafoi ona o le malosi majeure mafua mai le niumonia i le COVID. -19.Mo oloa na fa'ailoa mo le auina atu i fafo mai ia Ianuari 1, 2020 e o'o ia Tesema 31, 2020, ona o le fa'alavelave fa'afuase'i o le fa'ama'i o le niumonia COVID-19, o oloa toe lafo i totonu o le atunu'u i totonu o le tausaga e tasi mai le aso o le auina atu i fafo e le noatia i tiute faaulufale mai. , lafoga fa'aopoopo fa'aulufale mai ma lafoga fa'atau;Afai na fa'ae'e tiute fa'atau atu i fafo i le taimi o le fa'atau atu i fafo, e tatau ona toe fa'afo'i atu tiute fa'atau atu.

E tatau i le tagata o lo'o fa'aulufale mai oloa ona tu'uina atu se fa'amatalaga tusitusia o mafua'aga o le toe fa'afo'i atu o oloa, e fa'amaonia ai na toe fa'afo'i mai oloa ona o le force majeure e mafua mai i le fa'ama'i o le niumonia i le COVID-19, ma o le a fa'atautaia e le Ofisa o Tiute ia fa'atonuga o lo'o i luga e tusa ai ma oloa na toe fa'afo'i mai ma lona fa'amatalaga. .Mo i latou ua fa’ailoa mai le toesega o lafoga fa’aopoopo ma le lafoga o oloa mai fafo, e na’o latou talosaga i le Ofisa o Tiute mo le toe fa’afo’i atu o tiute ua uma ona fa’ae’e mai.O le tagata e auina mai fafo e tatau ona uia le lafoga toe faafoi aloaia ma le tiute aʻo leʻi oʻo ia Iuni 30, 2021.

11


Taimi meli: Tes-14-2020