Ny importforskrift for nye tobakksvarer

Den 22. mars utstedte Kinas departement for industri og informasjonsteknologi en offentlig høring om beslutningen om endring av forskriften om gjennomføring av tobakksmonopolloven i Folkerepublikken Kina (Utkast til kommentarer).Det foreslås at vedtektene for tobakksmonopolloven i Folkerepublikken Kina vil bli lagt til vedtektene: nye tobakksprodukter som e-sigaretter skal implementeres i samsvar med de relevante bestemmelsene i denne forskriften om sigaretter .

Kina er verdens største produsent og eksportør av e-sigaretter, ifølge 2020 Global E-Cigarette Industry Report utgitt av E-sigarett Industry Committee i China Electronics Chamber of Commerce.Kinas e-sigaretteksport til 132 land rundt om i verden, kjernedrivkraften til den globale e-sigarettindustrien, med Europa og USA som hovedeksportmarked, hvorav USA er den største forbrukeren, og står for 50 % av den globale andelen, etterfulgt av Europa, som står for 35 % av den globale andelen.

I 2016-2018 solgte Kinas private e-sigarettbedrifter totalt 65,1 milliarder yuan, hvorav den totale eksporten utgjorde 52 milliarder yuan, en økning på 89,5 % fra år til år;

I følge rapporten er det globale detaljsalget av e-atomiserte sigaretter estimert til 36,3 milliarder dollar innen 2020. Det globale detaljsalget var 33 milliarder dollar, en økning på 10 prosent fra 2019. Kinas eksport av e-sigaretter vil være rundt 49,4 milliarder yuan (7 559 millioner dollar) i 2020, opp 12,8 prosent fra 43,8 milliarder yuan i 2019.

De seks beste landene i e-sigarettmarkedet er USA, Storbritannia, Russland, Kina, Frankrike og Tyskland.Øst-Europa, Sentral-Asia, Midtøsten og Sør-Amerika er de nye vekstområdene for e-sigarettmarkedet.

Kinas plan om å innføre forskrifter for e-sigarettprodukter er første gang nye tobakksprodukter som e-sigaretter formelt skal innlemmes i Kinas spesialiserte juridiske reguleringssystem.Etter den formelle implementeringen av regelverket, om e-sigarettprodukter refererer til normene for tradisjonelle sigarettprodukter for import- og eksportstyring er ikke klart, må være klare regler for de relevante avdelingene.


Innleggstid: 25. mars 2021