Fa'amatalaga Fa'apitoa ia Iuni 2019

Lisi o tau fa'atatau a Amerika i Saina ma le Aotelega ole Taimi ole Fa'atonu

01- US $34 piliona o le vaega muamua o le $50 piliona, amata mai ia Iulai 6, 2018, o le tau o le a siitia i le 25%

02- US $16 piliona o le vaega muamua o le $50 piliona, Amata mai Aokuso 23, 2018, o le tau o le a siitia i le 25%

03- o le vaega lona lua o le US $200 piliona (vaega 1), amata mai ia Setema 24, 2018 ia Me 9, 2019, o le tau o le a siitia i le 10%

Lisi o tau fa'atatau a Amerika i Saina ma le Aotelega ole Taimi ole Fa'atonu

04- o le vaega lona lua o le US $200 piliona (vaega 2), Amata mai ia Me 10, 2019, o le tau o le a siitia i le 25%

05- o le vaega lona tolu o le US $300 piliona, O le aso amata o le lafoga e leʻi fuafuaina.O le US Trade Representative Office (USTR) o le a faia se iloiloga faalauaitele i le aso 17 o Iuni e talosagaina ai ni manatu i luga o le US 300 piliona lisi lisi.O le saunoaga i le fofogaina na aofia ai oloa e le aofia ai, numera o lafoga a Amerika ma mafuaaga.O tagata fa'aulufale mai a Amerika, tagata fa'atau ma fa'alapotopotoga talafeagai e mafai ona tu'uina atu talosaga mo le auai ma fa'amatalaga tusitusia (www.regulations.gov) Ole tau ole tau ole a si'itia ile 25%

Alualu i Luma lata mai i le Taua o Fefa'ataua'iga a Sino-US- Lisi o Oloa e le'i Fa'aofiofia i Si'itaga o Fa'asologa a Amerika i Saina.

E o'o mai i le taimi nei, ua fa'amatu'u atu e le Iunaite Setete ni vaega e lima o fa'amaumauga o oloa e fa'atatau i le si'itia o tau |ma tuusaunoaga.I se isi faaupuga, afai lava o oloa e auina atu i fafo mai Saina i le Iunaite Setete o loʻo aofia i totonu o nei "lisi o oloa e le aofia", tusa lava pe aofia i le US $34 piliona le siitaga o le lisi, e le faʻatagaina e le Iunaite Setete se tau ia i latou. .E tatau ona maitauina o le vaitaimi fa'ate'aina e aoga mo le 1 tausaga mai le aso o le fa'asalalauga o le fa'aesea.E mafai ona e talosagaina le toe faafoi o le siitaga o lafoga ua uma ona totogi.

Ole aso ole fa'aaliga 2018.12.21

Ole vaega muamua ole lisi o oloa e le'i aofia ai (984 aitema) ile US $34 piliona lisi o siitaga.

Le aso o le faʻasalalauga 2019.3.25

Ole vaega lona lua o fa'amaumauga o oloa e le'i aofia ai (87 mea) ile US $34 piliona si'i lisi lisi.

Le aso o le faʻasalalauga 2019.4.15

O le vaega lona tolu pe a le aofia ai fa'amaumauga o oloa (348 aitema) ile US $34 piliona lisi o fa'atuputelega.

Le aso o le faʻasalalauga, 2019.5.14

Ole vaega lona fa o fa'amaumauga o oloa e le'i aofia ai (515 aitema) ile US $34 piliona si'i lisi lisi.

Le aso o le faʻasalalauga 2019.5.30

O le vaega lona lima o fa'amaumauga o oloa e le'i aofia ai (464 aitema) i le lisi o fa'atuputelega o le tau e $34 piliona.

Alualu i luma lata mai i le Taua a Saina ma Amerika-le Fa'atonuina e Saina o le Fa'asologa i luga o le Iunaite Setete ma Lona Amataina o le Fa'aesea

TaxKomiti Nu.13 (2018),Fa'atinoina mai le April 2, 2018.

Fa'asilasilaga a le Komisi o Fa'asologa o le Fono a le Setete i le Fa'agata o Tiute Fa'ataga mo nisi o Oloa Fa'aulufale mai e afua mai i le Iunaite Setete.

Mo oloa faaulufaleina mai e 120 e pei o fualaau aina ma oloa e afua mai i le Iunaite Setete, e tatau ona taofia le noataga o le faamatuu atu o tiute, ma e tatau ona totogi tiute i luga o le fua faatatau o le tau o loo i ai nei, faatasi ai ma se tau faaopoopo o le tau o le 15% Mo mea e 8 o le oloa faaulufale mai, e pei o puaa ma oloa e afua mai i le Iunaite Setete, e tatau ona taofia le noataga o le totogi o tiute, ma e tatau ona totogi tiute i luga o le fua faatatau o le tau o loo i ai nei, faatasi ai ma le tau faaopoopo o le tau o le 25%.

TKomiti ax Nu.55, Fa'atinoina mai ia Iulai 6, 2018

Fa'asilasilaga a le Komisi o Fa'asologa o le Fono a le Setete i le Fa'atupuina o Fa'asologa i luga o le US $50 Piliona o Fa'aulufale mai i Amerika.

E 25% le tau o le a fa'ae'e i luga o oloa e 545 e pei o fa'ato'aga, ta'avale ma vai vai e amata mai ia Iulai 6, 2018 (Fa'aopoopo I i le Fa'aaliga)

TKomiti ax Nu.7 (2018), Fa'atinoina mai le 12:01 i le aso 23 o Aokuso, 2018

Afaʻasalalauga a le Komisi o Faʻasologa o le Fono a le Setete i le Faʻatupuina o Tariff i Imports Ofa'asalainai le US ma le tau e tusa ma le 16 piliona tala Amerika.

Mo oloa o loʻo lisiina i le lisi lona lua o oloa e faʻatatau i tiute faʻale-aganuʻu ua tuʻuina atu i luga o le US (o le faʻaopoopoga i lenei faʻasalalauga e tatau ona manumalo), o le tiute o le tiute o le 25% e tatau ona tuʻuina atu.

TKomiti ax Nu.3 (2019), Fa'atinoina mai le 00:00 i le aso 1 Iuni, 2019

Fa'asilasilaga a le Komisi o Fa'asologa o le Fono a le Setete i luga o le Si'itia o le Fa'asologa o Fa'asologa o Oloa Fa'aulufale Mai e Afua mai i Amerika.

E tusa ai ma le fua faatatau o lafoga na fofogaina e le Komiti lafoga lafoga Nu.6 (2018).Fa'ae'e le tau o le 25% o le a fa'ae'e i le Fa'aopoopoga 3. Fa'ae'e le 5% o le tau Fa'aopoopo 4.

Fa'asalalauina o lisi fa'ate'aina Oloa Fa'amauina

O le Komisi o Faasologa o le Fono a le Setete o le a faʻatulagaina le iloiloga o talosaga faʻamaonia taʻitasi, faia suʻesuʻega ma suʻesuʻega, faʻalogo i manatu o tagata atamamai talafeagai, faʻalapotopotoga ma matagaluega, ma faʻatulagaina ma faʻasalalau lisi faʻapitoa e tusa ai ma taualumaga.

E le aofia ai le vaitaimi aoga

Mo oloa o lo'o i totonu o le lisi e le aofia ai, e le toe totogia ni tiute i totonu o le tausaga e tasi mai le aso o le fa'atinoina o le lisi o le a le aofia;Mo le toe fa'afo'iina o tiute ma lafoga ua uma ona aoina, o le atina'e fa'aulufale mai e tatau ona fa'aoga i le tiute i totonu o le 6 masina mai le aso na fa'asalalauina ai le lisi fa'aesea.

TFuafuaga rial mo le le Fa'aofiina o Oloa Fa'atupuina Fa'asologa a Amerika

E tatau i le tagata talosaga ona faʻatumu ma tuʻuina atu le talosaga e le faʻatagaina e tusa ai ma manaʻoga e ala i le upega tafaʻilagi a le Ofisa o Faiga Faʻavae Suesuega a le Matagaluega o Tupe, https://gszx.mof.gov.cn.

-O le vaega muamua o oloa e agavaa mo le fa'aesea o le a talia mai ia Iuni 3, 2019, ma le aso fa'agata o Iulai 5, 2019. O le vaega lona lua o oloa e agava'a mo le fa'aesea o le a talia mai ia Setema 2, 2019, ma le fa'agata o Oketopa 18 , 2019.

Tulaga lata mai ole AEO Signing i Saina

1.AEO Mutual Recognition i le va o Saina ma Iapani, Fa'atinoina ia Iuni 1

2. Alualu i luma i le sainia o le AEO Mutual Recognition Faatulagaina ma le tele o atunuu

Tulaga lata mai o AEO Signing in Chin—AEO Mutual Recognition i le va o Saina ma Iapani na Fa'atinoina ia Iuni 1

Afaasilasilaga Nu.71 o le 2019 o leGeneral Apulegaa le Ofisa o Tiute

IFa'atinoga Aso

Ia Oketopa 2018, na sainia aloaia ai e Saina ma Iapani le "Fa'atonuga i le va o le Ofisa o Tiute a le Malo o Saina ma le Ofisa o Tiute a Iapani i luga o le faʻamaoniaina o le pulega o aitalafu mo pisinisi a le Tiute a Saina ma le" Faʻamaumauga Faʻamaonia "Faiga a le kamupani. Tiute Iapani”.O le a faʻatinoina aloaia mai ia Iuni 1, 2019.

Export i Iapani

Pe a auina atu e pisinisi AEO a Saina oloa i Iapani, e tatau ona latou logoina le tagata Iapani e faaulufaleina mai le AEO code code (AEOCN + 10 pisinisi codes ua resitalaina i le aganuu a Saina, e pei o le AEON0123456789).

Imalaga mai Iapani

Pe a faaulufale mai e se pisinisi Saina ni oloa mai se pisinisi AEO i Iapani, e manaomia le faatumu o le AEO code a le vaa Iapani i le koluma o le "valaau mai fafo" i totonu o le pepa taʻutinoga faaulufale mai ma le koluma o le "AEO enterprise code" i totonu. o uta vai ma le ea fa'aalia ta'itasi.Fa'asologa: “Country (Region) Code +AEO Enterprise Code (17 digits)”

Tulaga lata mai o AEO Signing i Saina—Alualu i luma i le sainia AEO Fuafuaga Aloaia Fa'atasi ma le tele o Atunu'u

Atunu'u o lo'o 'auai i le tasi fusipa'u tasi le auala Initiative

Na auai Uruguay i le "One Belt One Road" ma sainia le "China- Uruguay AEO Mutual Recognition Arrangement" ma Saina ia Aperila 29.

Saina ma Atunu'u ile tasi 0 1 Belt One Road Initiative Sign AEO Fuafuaga o le Aloaia ma Fuafuaga Fa'atino

O Aperila 24, Saina ma Belarus na sainia le China-Belarus AEO Mutual Recognition Arrangement, lea o le a faʻatinoina aloaia ia Iulai 24. I le aso 25 o Aperila, na sainia ai e Saina ma Mongolia le Faʻasalalauga Faʻatasi a Saina-Mongolia AEO ma Saina ma Rusia na sainia le Sino- Fuafuaga Fa'atino o le Fa'ailoaina Fa'atasi a Rusia AEO.I le aso 26 o Aperila, na sainia ai e Saina ma Kazakhstan le Faiga Fa'aaufa'atasi a Saina-Kazakhstan AEO.

AEO Mutual Recognition Cooperation Atunu'u o lo'o aga'i i luma i Saina

Meleisia, UAE, Iran, Turkey, Taialani, Initonesia, Aikupito, Jordan, Saudi Arabia, Serbia, Maketonia, O04 Moldova, Mekisiko, Chile, Uganda, Pasila

Isi Atunu'u ma Itulagiua sainia le AEO Mutual Recognition

Sigapoa, Korea i Saute, Hong Kong, Saina, Taiuani, 28 sui o le EU (Farani, Italia, Netherlands, Peleseuma, Luxembourg, Siamani, Aialani, Tenimaka, UK, Eleni, Potukale, Sepania, Austria, Finelani, Suetena, Polani, Latvia , Lithuania, Estonia, Hanikeri, Czech Republic, Slovakia, Slovenia, Melita, Cyprus, Bulgaria, Romania, Croatia), Suitiselani, Niu Sila, Isaraelu, Iapani

Aotelega ole CIQ Policies - Compilation and Analysis CIQ Policies mai ia Me ia Iuni

Manu ma laau vaega avanoa oloa

1. Faasalalauga Numera 100 o le 2019 a le Matagaluega o Faatoaga ma Nuu o le Pulega Aoao o Tiute: Mai Iuni 12, 2019, e faasaina le faaulufaleina mai o puaa, puaa vao ma a latou oloa tuusao pe le tuusao mai Korea i Matu.O le taimi lava e maua ai, o le a toe faʻafoʻi pe faʻaumatia.

2. Faasilasilaga Nu.99 o le 2019 o le Pulega Aoao o Tiute: Mai Me 30, 2019, 48 itulagi (setete, tuaoi tuaoi ma malo) e aofia ai Rusia Arkhangelsk, Bergorod ma Bryansk itulagi o le a faatagaina e auina atu i fafo o manu vaefa ma isi. oloa e fetaui ma manaoga o tulafono a Saina ma tulafono faatonutonu i Saina.

3. Faasalalauga Nu.97 o le 2019 a le Matagaluega o Faatoaga ma Nuu o le Pulega Aoao o Tiute: Mai ia Me 24, 2019, tuusao pe le tuusao faaulufale mai o mamoe, 'oti ma a latou oloa mai Kazakhstan e faasaina.O le taimi lava e maua ai, o le a toe faʻafoʻi pe faʻaumatia.

4. General Administration of Customs Announcement Nu.98 o le 2019: Fa'ataga Avocados Frozen mai Kenya's Avocado Producing Areas e auina atu i Saina.O avoka fa'a'aisa e fa'atatau i avoka ua fa'a'aisa i le -30°C po'o lalo ifo mo le le itiiti ifo i le 30min ma teu ma felauai i le -18°C po'o lalo ifo pe a uma ona aveese le pa'u ma le fatu e le mafai ona 'aina.

5. Faasilasilaga Nu.96 o le 2019 a le Pulega Aoao o Tiute: O cherries fou na gaosia i le lima o Cherry e gaosia ai eria o Uzbekistan, e taʻua o Tashkent, Samarkand, Namangan, Andijan ma Falgana, ua faʻatagaina e faʻaulufale mai i Saina ina ua uma ona faʻataʻitaʻiina e faʻafetaui le manaoga o maliega talafeagai.

6. Faasalalauga Numera 95 o le 2019 a le Matagaluega o Faatoaga ma Nuu o le Pulega Aoao o Tiute: Frozen Durian, igoa faasaienisi Durio zibethinus, gaosia i nofoaga gaosi durian i Meleisia ua faatagaina e ave i Saina pe a uma le durian pulp ma puree ( e leai se atigi) fa'aaisa mo le 30 minute ile-30C po'o lalo ifo po'o le fua atoa o le durian (fa'atasi ma atigi) fa'aaisa mo le itiiti ifo i le 1 itula ile-80 C i le-110 C e fa'ata'ita'i ina ia ausia mana'oga o maliega talafeagai a'o le'i teuina ma felauaiga. .

7. Faasilasilaga Nu.94 o le 2019 a le Pulega Aoao o Tiute: Mangosteen, o se igoa faasaienisi Garcinia Mangostin L., ua faatagaina e gaosia i totonu o Initonesia e gaosia ai mangosteen.O le English ame Mangosteen e mafai ona faaulufale mai i Saina pe a uma ona tofotofoina e ausia manaoga o maliega talafeagai.

8. General Administration of Customs Announcement Nu.88 o le 2019: Chile's Fresh Pears Fa'atagaina e Fa'aulufale mai i Saina, Scientific Name Pyrus Communis L., English Name Pear.Ole vaega fa'atapula'a ole gaosiga e amata mai i le itulagi lona fa o Coquimbo i Chile e o'o atu i le iva o Araucania, e aofia ai le Metropolitan Region (MR).O oloa e tatau ona fa'amalieina le “Quarantine Requirements for Imported Fresh Pear Plants from Chile”.


Taimi meli: Tes-19-2019