Saina e Fa'atino Fa'asologa RCEP i ROK Oloa mai Fep. 1

Amata mai ia Fep 1, o le a talia e Saina le fua faatatau o le tau na ia folafola i lalo o le maliliega a le Regional Comprehensive Economic Partnership (RCEP) i luga o oloa mai fafo mai le Republic of Korea.

O le gaioiga o le a oʻo mai i le aso lava e tasi e faʻamalosia ai le feagaiga RCEP mo le ROK.O le ROK talu ai nei na tuʻuina atu lana meafaigaluega o le faʻatagaina i le Failautusi-Aoao o ASEAN, o ia lea o le teuina o le maliega RCEP.

Mo tausaga i tua atu o le 2022, o suiga faaletausaga o tau e pei ona folafola i totonu o le maliega o le a faamamaluina i le aso muamua o tausaga taitasi.
I le avea ai ma maliega tau fefa'ataua'iga sili ona tele i le lalolagi, na amata faamamaluina ai le feagaiga RCEP ia Ianuari 1. A mae'a ona fa'amanaia, e sili atu i le 90 pasene o fefa'ataua'iga fa'atau oloa i sui ua fa'amaonia le maliliega o le a iu lava ina noatia i le leai o se tau.

O le RCEP na sainia i le aso 15 o Novema, 2020, e 15 atunuu Asia ma le Pasefika - e toʻasefulu sui o le Association of Southeast Asian Nations ma Saina, Iapani, le Republic of Korea, Ausetalia, ma Niu Sila - ina ua mavae le valu tausaga o feutagaiga na amata i le 2012.

Ia Ianuari 1, 2022, na amata faamamaluina ai le RCEP, o le taimi muamua lea na faʻavae ai e Saina ma Iapani fefaʻatauaʻiga saoloto.
mafutaga.Tele pisinisi faaulufale mai ma auina atu i fafo ua talosaga mo tusi faamaonia talafeagai.O la matou kamupani e fa'apitoa i talosaga mo Tusi Fa'amaonia o Origin & Enterprise Registration e le Ofisa o Tiute e fai ma sui o tagata fa'atau.Mo fa'amatalaga, fa'amolemole fa'afeso'ota'i matou.


Taimi meli: Ian-21-2022