WCO skisserer LØSNINGER for HUMANITÆRE BEHOV, MYNDIGHETER OG BETINGELSER midt i COVID-19 PANDEMI

verdens-toll-organisasjon

 

13. april 2020 sendte lederen av WCO Private Sector Consultative Group (PSCG) et papir til WCOs generalsekretær som skisserte noen observasjoner, prioriteringer og prinsipper som WCO og dets medlemmer skal vurdere i denne enestående tiden avCovid-19-pandemi.

Disse observasjonene og anbefalingene er delt inn i fire kategorier, nemlig (i) å fremskyndeklareringav essensielle varer og nøkkelarbeidere for å støtte og vedlikeholde viktige tjenester;(ii) å anvende prinsippene om "sosial distansering" på grenseprosesser;(iii) strebe etter effektivitet og forenkling i alleklareringprosedyrer;og (iv) støtte gjenopptagelse og gjenoppretting av virksomheten.

"Jeg setter stor pris på det nyttige bidraget fra PSCG som fortjener seriøs vurdering avTollog andre grensebyråer.I disse utfordrende tider er det avgjørende at vi jobber enda hardere sammen i ånden av Toll-Business partnerskap”, sa WCOs generalsekretær Dr. Kunio Mikuriya.

PSCG ble opprettet for 15 år siden med det formål å informere og gi råd til WCOs generalsekretær, policykommisjonen og WCO-medlemmer om toll ogInternasjonal handelsaker fra privat sektors perspektiv.

I løpet av den siste måneden har PSCG, som representerer et bredt spekter av bedrifter og bransjeforeninger, holdt virtuelle ukentlige møter, med WCOs generalsekretær, visegeneralsekretær og rådsformann til stede.Disse møtene gjør det mulig for medlemmene av gruppen å gi statusoppdateringer som er relevante for deres respektive bransjer, diskutere virkningen av covid-19-pandemien på internasjonal handel og den globale økonomien, og legge frem forslag til diskusjonsforløp fra det globale tollfellesskapet. .

I artikkelen berømmer PSCG WCO for å minne det globale tollsamfunnet om å anvende internasjonalt avtalte prosedyrer og prosesser for å lette grenseoverskridende bevegelse av varer, transportmidler og mannskap.Gruppen påpeker også at krisen har kastet lys over det gode arbeidet WCO har utført de siste årene, og har vist fordelene og verdien av effektive tollreform- og moderniseringsinnsats, som organisasjonen lenge har vært forkjemper for.

PSCG-papiret vil bidra til agendaene til de relevante WCO-arbeidsorganene i månedene som kommer.


Innleggstid: 17. april 2020