O le Failautusi Aoao a le WCO e saunoa i minisita ma paaga autu o felauaiga i mataupu tau fesootaiga i uta

I le aso 23 Fepuari 2021, na saunoa ai le Failautusi Aoao o le Faalapotopotoga o Tiute a le Lalolagi (WCO), Dr. Kunio Mikuriya, i se Vaega o Faiga Faavae Maualuga o loʻo faʻatulagaina i le pito o le 83.rdFonotaga a le Komiti o Felauaiga i uta a le Komisi o le Tamaoaiga a Malo Aufaatasi mo Europa (UNECE).O le vasega maualuga na faʻatautaia i lalo o le autu "Toe i se lumanaʻi gafataulimaina: ausia le fesoʻotaʻiga mautu mo le toe faʻaleleia o le toe faʻaleleia ma le tuputupu aʻe o le tamaoaiga pe a maeʻa le COVID-19" ma faʻapotopotoina le silia ma le 400 tagata auai mai pulega a le malo ma se faʻatonuga i felauaiga i uta (auala, nofoaafi. , alavai i uta ma va'aiga va'aia), isi fa'alapotopotoga fa'ava-o-malo, fa'aitulagi ma fa'alapotopotoga tumaoti.

Na faʻailoa e Dr. Mikuriya le matafaioi e mafai e se faʻalapotopotoga faʻapitoa ona faia i taimi o faʻalavelave ma talanoaina lesona na aʻoaʻoina mai le tali atu i le faʻamaʻi COVID-19.Na ia faʻamatalaina le taua o faʻatalanoaga ma le vaega tumaoti, galulue faʻatasi ma isi faʻalapotopotoga faʻavaomalo ma le faʻaogaina o le tulafono malu e faʻafeiloaʻi ai luitau i se auala fetuutuunai ma agile.O le Failautusi Aoao o Mikuriya na faʻamalamalamaina le matafaioi a le Ofisa o Tiute i le faʻamalosia o le toe faʻaleleia mai le faʻalavelave e ala i le galulue faʻatasi, numera mo le faʻafouina o Tiute ma faiga tau fefaʻatauaʻiga ma sauniuni i le faʻamalosia ma le gafataulimaina o filifili sapalai, ma o le mea lea e manaʻomia ai le galulue vavalalata ma le vaega o felauaiga i uta.

Na faaiʻu le Vaega o Faiga Faʻavae Maualuga i le faʻamaoniaina o se Iʻuga a Minisita e uiga i le "Faʻaleleia atili o fesoʻotaʻiga feʻaveaʻi i uta i faʻalavelave faʻafuaseʻi: o se valaau faʻanatinati mo se gaioiga faʻatasi" e ala i Minisita auai, Sui Minisita ma Ulu o tuʻufaʻatasiga o Vaega Faakonekarate i felaʻuaʻiga a Malo Aufaatasi. Fonotaga i lalo o le vaaiga a le Komiti o Felauaiga i uta.O le 83rdOle Fono a le Komiti ole a faaauau ile aso 26 Fepuari 2021.


Taimi meli: Feb-25-2021