O le RCEP ua matua'i una'ia le Fefa'ataua'iga a Saina i Fafo

O fa'amaumauga a le Ofisa o Tiute o lo'o fa'aalia i le kuata muamua o le tausaga nei, o oloa fa'aulufale mai a Saina ma fa'atau atu i isi atunu'u e 14 RCEP e tusa ma le 2.86 trillion yuan, o se si'itaga i lea tausaga ma lea tausaga e 6.9%, e tusa ma le 30.4% o le aofa'i o fefa'ataua'iga a Saina. .Faatasi ai ma i latou, o oloa auina atu i fafo e 1.38 miliona yuan, o se siitaga o le 11.1%;o oloa faaulufale mai e 1.48 miliona yuan, o se siitaga e 3.2%.“Na faailoa mai e le fofoga fetalai o le Pulega Lautele a le Ofisa o Tiute.E le gata i lea, talu mai le faʻatinoina o le RCEP i le kuata muamua, o le Pulega Lautele a le Ofisa o Tiute na faia le taʻiala e taʻitaʻia ai atinaʻe e faʻaoga lelei tulafono a le RCEP ma faiga faʻavae e pei o tusi faamaonia o le amataga.

Mai le vaaiga a atunuu patino, i le kuata muamua, o oloa faaulufale mai ma auina atu i fafo a Saina ma Korea i Saute ma Iapani e tusa ma le 20% o le aofaʻi o oloa faaulufale mai ma auina atu i fafo i le va o Saina ma paaga fefaʻatauaʻiga a le RCEP;o le fua faatatau o le faatupulaia o oloa faaulufale mai ma auina atu i fafo ma Korea i Saute, Meleisia, Niu Sila ma isi atunuu ua sili atu i numera lua.

I le tulaga o oloa tetele, o le auina atu e Saina o oloa masini ma eletise ma oloa galue malosi i paaga fefaʻatauaʻiga RCEP e tusa ma le 52.1% ma le 17.8% i le kuata muamua, lea na auina atu i fafo o fesoʻotaʻiga tuʻufaʻatasia, ie, masini faʻapipiʻi faʻamaumauga ma latou. vaega na siitia i le 25.7% ma le 14.1%.ma le 7.9%;o oloa faaulufale mai o masini ma eletise, uamea uʻamea ma oneone omea, ma mea tau faatoaga mai RCEP fefaʻatauaʻiga paʻaga e 48,5%, 9,6% ma 6% faasologa. fa'aoga lelei tulafono 'ese'ese ma tufatufaga fa'aletupe a le RCEP.

E tusa ai ma faʻamaumauga a le aganuʻu, talu mai le faʻatinoga o le RCEP i le kuata muamua, na talosaga ai le au faʻatau oloa a Saina mo le 109,000 RCEP tusi faamaonia o le amataga ma tuʻuina atu 109,000 taʻutinoga o le amataga, ma le tau o le 37,13 piliona yuan, ma e mafai ona fiafia i se faʻaitiitiga o le tau o le 250 miliona yuan. i atunuu e faaulufale mai.O oloa autu o vaila'au fa'aletino.oloa, palasitika ma a latou oloa, lalaga po'o ofu kolose, ma isi. I lalo o le RCEP, o le tau o oloa mai fafo e 6.72 piliona yuan, ma le fa'aitiitiga o le tau o le 130 miliona yuan.O oloa e sili ona fiafia i ai o u'amea, palasitika ma a latou oloa, ma vaila'au fa'aola.


Taimi meli: Apr-22-2022