Tala Fou Ianuari 2019

Ci'uga:

1. Fa'amatalaga Faiga Fa'avae Fou

2.CIQ Faiga Faʻavae Faʻamatalaga Aotelega

3.Company Dynamics

Customs Affairs Fa'amatalaga Faiga Fa'avae Fou

Faasilasilaga a le Komisi o Faasologa o Tiute a le Fono a le Setete i Fuafuaga Fetuunai e pei o le Tau le tumau o Faasologa mo oloa faaulufale mai ma auina atu i fafo i le 2019

Fua Faatatau Lafoga a le Atunuu Sili

706 mea e fa'atatau i lafoga le tumau mai fafo;Amata mai ia Iulai 1, 2019, o le a soloia le fua faatatau o lafoga fa'aulufale mai mo le 14 fa'amatalaga tekonolosi oloa.

Fua Faatatau o le Quota

O le a fa'aauau pea le fa'atinoina o le fa'atonuga o le tau o le saito, sana, araisa, araisa, suka, fulufulu mamoe, fulufulu mamoe, cotton ma vaila'au fa'ama'i, e le suia le lafoga.Faatasi ai ma i latou, o le fua faatatau le tumau o oloa faaulufale mai o le 1% o le a faaauau pea ona faaaoga i le tau o le quota rates o le urea, faʻamaʻi faʻafefiloi ma le ammonium hydrogen phosphate ituaiga tolu o fetilaisa.

Fa'asologa masani

O fua faatatau o lafoga o maliega a Saina ma Niu Sila, Peru, Costa Rica, Suitiselani, Iceland, Korea i Saute, Ausetalia, Georgia ma atunuu o Fefa'ataua'iga o Fefa'ataua'iga a Asia Pasefika ua atili fa'aititia.Afai o le lafoga lafoga a le MFN e maualalo ifo pe tutusa ma le fua faatatau o lafoga o maliliega, e tatau ona faʻatinoina e tusa ai ma aiaiga o le maliega talafeagai (pe a faʻataunuʻuina tulafono talafeagai o le maliliega, e tatau lava ona faʻaaogaina le lafoga lafoga)

Lafoga Fa'apitoa

E tusa ai ma aiaiga o le Maliega Fefa'ataua'iga a Asia-Pasefika, o le a fa'aitiitiina atili fua faatatau o lafoga i lalo o le Maliega Fefa'ataua'iga a Asia-Pasefika.

12312

 

1. Fuafuaga fou o lafoga le tumau: 10 mea'ai eseese (aitema 2305, 2306 ma le 2308);Isi fulu fou o le vaega atoa (id 4301.8090);

2. Fa'aiti'itia Lafoga Fa'aulufale Mai Le tumau: Vailaau Mata'utia (O Mea Mata'utia Taua e Mana'omia Fa'atauva'a mo le gaosiga o Vailaau Fa'alotoifale mo Togafitiga o le Kanesa, Fa'ama'i Seseasea, Ma'i suka, Hepatitis B, Acute Leukemia, etc.)

3. Fa'aleaogaina le lafoga fa'aulufale mai le tumau: otaota malo (malaga o le manganese mai le fa'afefeteina o u'amea ma le uamea, o le manganese e sili atu nai lo le 25%; Fa'agata apamemea afi; otaota apamemea afi; Va'a ma isi fausaga opeopea mo le talepe);Thionyl chloride;Lithium ion maa mo taavale fou malosi;

4. Fa'alautele le lautele o lafoga le tumau: rhenate ma perrhenate (tax code ex2841.9000)

Fa'asilasilaga a le Komisi o Fa'asologa o le Fono a le Setete i le Fa'agataina o lafoga o Ta'avale ma Vaega e Afua mai i le Iunaite Setete.

Faasilasilaga a le Komisi o Faasologa o le Fono a le Setete i luga o le Faʻatupuina o Faʻasologa i luga o le US $ 50 piliona o oloa faaulufale mai i totonu o le Iunaite Setete (Faʻaaliga o le Komisi o Faasologa (2018) Nu. 5) Mo oloa 545 e pei o oloa tau faatoaga, taavale ma oloa vai, o le a fa'atinoina le siitaga o tau (25%) ia Iulai 6, 2018.

Faasilasilaga a le Komisi o Faasologa o Tiute a le Fono a le Setete i le Faʻatupuina o Faʻasalaga i luga o oloa faaulufale mai e afua mai i le Iunaite Setete ma le aofaʻi o le US $ 16 piliona (Faʻaaliga a le Komisi o Lafoga [2018] Nu. 7) O le siitaga o le tau (25%) o le a faʻatinoina mai le 12: 01 i le aso 23 o Aokuso, 2018.

Fa'asilasilaga a le Komisi o Fa'asologa o Tiute a le Fono a le Setete i le Fa'atupuina o Si'itaga o Fa'aulufale mai Fa'aulufale mai i le Iunaite Setete ma le tau e tusa ma le US $ 60 piliona (Fa'aaliga a le Komisi o Lafoga ( 2018 ) Nu. 8 ) Mo oloa o lo'o lisiina i totonu o oloa. i lalo o tiute faʻale-aganuʻu na tuʻuina atu i le Iunaite Setete ma Kanata faʻapipiʻi i le faʻasalalauga [ 2018 ] Nu. 6 a le Komiti o lafoga, o le a tuʻuina atu se tau o le 10% i mea e 2,493 o loʻo lisiina i le faʻaopoopoga 1, o mea e 1,078 o loʻo lisiina i le faʻaopoopoga 2 ma le 974 mea o loʻo lisiina i le faʻaopoopoga 3 ma le 662 mea o loʻo lisiina i le faʻaopoopoga 4 amata mai le 12: 01 i le aso 24 o Setema, 2018.

Faasilasilaga Nu. 10 [2018] a le Komiti o Lafoga.Mai le aso 1 o Ianuari 2019 e o’o atu i le aso 31 o Mati, 2019, o le a taofia ai loa le lafoga o lafoga e 25% i ni isi o oloa i le fa’asalalauga (2018) Numera 5 a le Komiti o Lafoga.Taofi le lafoga o le 25% o le tau o nisi o oloa i le Faasilasilaga Nu.7 a le Komiti o Lafoga (2018);Fa'amalologa o Fa'asilasilaga a le Komisi o Fa'asologa Nu.8 (2018) Fa'atupuina 5% Fa'asologa o Fa'asologa o Oloa.

Ua tolopo e le US le Fa'atupuina o Fa'asologa i luga o le 200 piliona tala Amerika o Oloa ia Mati 2

I le aso 18 o Setema, 2018, na faalauiloa ai e le Iunaite Setete o le a tuuina atu le 10% tau i luga o le US $ 200 piliona le tau o oloa Saina e faaulufale mai i totonu o le Iunaite Setete e amata mai ia Setema 24. Mai Ianuari 1, 2019, o le a siitia le tau i le 25. %.Na taʻua e le US Trade Representative Office e faʻamoemoe e faʻamaonia tuusaunoaga mo le 984 Saina - oloa gaosi.O oloa tuusaunoaina e aofia ai afi afi afi mo le fa'aosoina o va'a, faiga fa'aola fa'avevela, fa'amama mo le ea malulu po'o le fa'avevelaina, fa'amama vai, fusipa'u fe'avea'i, masini ta'avale, naifi uamea, ma isi.

O oloa faaulufale mai Saina tuusaunoaina o le a tuusaunoa mai le 25% faaopoopo o tiute faaopoopo i totonu o le tausaga e tasi talu ona faalauiloa le tuusaunoaga.O oloa tuusaunoaina e le faatapulaaina i tagata faatau atu ma gaosi oloa.

Fa'asilasilaga ile Fa'aaogāina ole Inisiua Fa'amautu o Fa'asologa i Lafoga Fa'atasi

Laasaga muamua (2018.9 – 10)

1.10 Ofisa o Tiute i lalo o le Malo tutotonu o le a latou faia ni poloketi pailate.

2. Pisinisi ma mana'oga ma fa'ailoga fa'aaitalafu o aitalafu lautele po'o luga atu;Pisinisi;

3. E le aofia ai Fa'amautinoaga Lafoga Lautele

STage Lua (2018.11 – 12)

1. Pilot Customs e fa'alautele i Tiute a le Atunu'u

2. O le pisinisi e faʻalauteleina i le faʻamaoniga lautele o tupe maua lafoga.

3. Faasilasilaga Numera 155 o le 2018 a le Pulega Aoao o Tiute

Laasaga tolu (2019.1 -)

1.Tax totogi vaitaimi fa'amaonia le toe fa'aaogaina

2. Aoina mai o Lafoga e ala i Faiga Faavae Lautele

3. Fa'asalalauga o Tiute Numera 215 o le 2018

CIQ New Policy Summary

Cvaega Afaʻamatalaga No. Brief Fa'amatalaga o Mataupu Fa'atatau
Animal ma La'au La'au Fa'ato'aga avanoa Vaega

Faasilasilaga o le Pulega Aoao o Tiute Nu.186 o le 2018

Fa'asilasilaga mo La'au Tu'u Fa'asao Manaoga mo La'au tapa'a Dominican Fa'aulufale mai;Fa'ataga le Nicotiana tabacum mai le Dominican sikaleti e gaosia ai le tapaa e fa'atau atu i Saina.

Faasilasilaga o le Pulega Lautele o Tiute Nu.187 o le 2018

Faasilasilaga i le Asiasiga ma Manaoga Taofi mo meaai Rapese e faaulufale mai mai Kazakhstan;O mea'ai Rapeseed e fa'ataga e momoli i Saina, i lalo o le mana'oga o le toega o le rapeseed e gaosia i Kazakhstan pe a uma ona tu'ueseese le suau'u ma ga'o e ala i le oomi ma le fa'amama.

Faasilasilaga o le Pulega Lautele o Tiute Nu.189 o le 2018

Fa'asilasilaga ma Manaoga Fa'asalaina mo Alfalfa Fa'aulufale mai mai Aferika i Saute, Medicago sativa L. fa'atagaina e fa'atau atu i Saina e fa'atatau i alfalfa bales na gaosia i Aferika i Saute ma fa'apipi'i i lalo o le mamafa.

Faasilasilaga o le Pulega Lautele o Tiute Nu.190 o le 2018

Fa'asilasilaga i Tulaga Manaoga mo le Fa'aulufaleina mai o La'au Stevia rebaudiana mai Kenya: Stevia rebaudiana ua fa'atagaina ona fa'aulufale mai i Saina.O lo'o fa'atatau i la'au ma lau o Stevia rebaudiana mago na gaosia i Kenya mo le fa'agaioiina.

Faasilasilaga o le Pulega Lautele o Tiute Nu.202 o le 2018

Fa'asilasilaga ma Manaoga Fa'asao mo le fa'aulufaleina mai o le suka beet pulp mai Aikupito, Sugar Beet Meal Fa'atagaina e Fa'atau atu i Saina e fa'atatau i le fa'amago o le suka o totoe pe a uma ona vavae'ese le suka mai le suka beet root tube na gaosia i Aikupito e ala i faiga e pei o le faamamaina, fa'asalalauina, fa'aoso, fa'agogo ma fa'amago.

Manuma La'au Fa'ato'aga avanoa avanoa Vaega

Faasilasilaga o le Pulega Aoao o Tiute Nu.204 o le 2018

Fa'asilasilaga i Tulaga Fa'asalaina mo Fe'avea'i Femalagaa'i o Fua Fa'aulufale mai Chilean Fua'ai Fou i Saina e ala i se Atunu'u Tolu;Fa'ataga manino Chile e tu'u atu fuala'au i luga o le lisi i Saina e ala i se atunu'u lona tolu i lalo ole tolu mana'oga.

Faasilasilaga o le Pulega Lautele o Tiute Nu.206 o le 2018

Faʻaaliga i luga o le toe faʻaulufaleina mai o moa Ukrainian moa ma oloa, toe faʻaulufaleina mai o moa Ukrainian moa ma oloa faʻafeiloaʻi Saina asiasiga talafeagai ma mea e manaʻomia e karantina mai Tesema 21, 2018.

Faasilasilaga o le Pulega Lautele o Tiute Nu.211 o le 2018

Fa'asilasilaga ma Manaoga Fa'asao mo Aisa Fa'aulufale mai a Amerika, Alaisa o Amerika (E aofia ai le Araisa Brown, Araisa Fa'amamaina ma Alaisa Tu'i, HS Codes: 1006.20, 1006.30, 1006.40) e fa'atagaina.

Faasilasilaga o le Pulega Lautele o Tiute Nu.11 o le 2019

Fa'asilasilaga i mea e mana'omia mo karantina mo karite fa'aulufale mai mai Kazakhstan;Fa'ataga le karite fa'aulufale mai i Saina (igoa fa'asaienitisi Horde um Vulgare L.) e fa'atatau i le karite tautotogo na gaosia i Kazakhstan ma fa'atau atu i Saina mo le fa'agaioiina ae le o le totoina.

Faasilasilaga o le Pulega Lautele o Tiute Nu.12 o le 2019

Fa'asilasilaga i Tulaga Manaoga mo La'au Saga Fa'aulufale mai Kazakhstan.Saga fa'atagaina e fa'aulufale mai i totonu o Saina (igoa fa'asaienitisi Zea Mays L) e fa'atatau i fatu sana na gaosia i Kazakhstan ma auina atu i Saina mo le fa'agaioiina ae le fa'aaogaina mo le totoina.Ma fa'atonuina asiasiga ma mea e mana'omia mo karantina.

Faasilasilaga o le Pulega Lautele o Tiute Nu.16 o le 2019

Fa'asilasilaga i Tulaga Fa'asaienisi mo La'au Siisi Fa'aulufale mai mai Atenitina ma le fa'aulufaleina o le Fresh Cherry (Igoa Fa'asaienisi Prunus avium) mai Nofoaga Fa'ato'aga Siisi i Argentina.Fa'ataga oloa fa'aulufale mai e fetaui ma mana'oga o asiasiga ma karantina.

AVaega o Fa'atagaga a le pulega

Faasilasilaga o le Pulega Aoao o Tiute Nu.220 o le 2018

55 pisinisi na ausia aiaiga mo le faafouga o le lesitalaina, ma ua tonu ai i le Ofisa o Tiute e talia le toe faafou o le lesitala.9 o kamupani mai fafo e gaosi oloa mai fafo o susu susu e lei tuuina atu talosaga mo le faafouga o le lesitala na faaleaogaina e le tiute.

Faasilasilaga o le Pulega Aoao o Tiute Nu.2 o le 2019

Faasilasilaga i le Tuuina atu o le Lisi Lona Lua o Ofisa Asiasi A'o le'i La'uina Fa'amaonia mo le Fa'aulufaleina mai o otaota malo e fai ma mea mata mo le failaina;O fa'alapotopotoga e fa ua fa'alauiloa i le taimi nei ua fa'aauupegaina e fa'atautaia le "su'esu'ega a'o le'i utaina otaota malo e mafai ona fa'aaogaina e fai ma mea mata".

Faasilasilaga o le Pulega Aoao o Tiute Nu.3 o le 2019

E tusa ai ma le faalauiloaina o le lisi o tagata mai fafo o lo o tuuina atu le cotton mai fafo ua tuuina atu i ai le resitalaina ma le toe faafouina o le tusi resitala, e 33 kamupani mai fafo o lo o sapalai mai i fafo ua faamaonia e le Ofisa o Tiute ua faalauiloa i le taimi nei, ma e 32 pisinisi ua faatagaina. ia fa'afou le taimi e fa'agata ai le tusi resitala a tagata mai fafo o lo'o fa'atauina le cotton mai fafo.

Faasilasilaga o le Pulega Aoao o Tiute Nu.6 o le 2019

O le laisene asiasiga mo le asiasiga ma le faʻamaoniaina o oloa faaulufale mai ma auina atu i fafo e manaʻomia mai le aso na faʻaoga ai le ofisa asiasi ma faʻamaoniga i le tiute mo le suʻesuʻeina ma le faʻatagaina o le laisene asiasiga mo le asiasiga ma le faʻamaoniaina o oloa faaulufale mai ma auina atu i fafo ma talia e o le aganuʻu, o le suʻega ma le taimi faʻatagaina e faʻaititia mai le 20 aso faigaluega i le 13.

Faasilasilaga Nu.120 a le Matagaluega o Faatoaga ma Nuu i tua o le Malo o Saina

Na faalauiloa e le Matagaluega o Faatoaga le faamaoniga a le Matagaluega o Faatoaga e faatino le faailoagofieina o le 13 faʻalapotopotoga faʻamaonia masini faʻatoʻaga ma faʻamaonia le lautele o le lisi.

Mea Fa'afoma'i Fua'au ma Mea Fa'alelei

Fa'asalalauina e le Nation Food and Drug Administration "Tulafono i le Asiasiga i fafo o Fualaau Fa'asaina ma Mea Fa'afoma'i"

Manulauti: Ia fa'ata'atia atili le asiasiga i fafo o vaila'au ma masini fa'afoma'i ma fa'amautinoa le lelei o vaila'au fa'aulufale mai ma masini fa'afoma'i.Avanoa: O asiasiga i fafo e faʻatatau i vailaʻau ma masini faʻafomaʻi ua uma ona lisiina pe o le a lisiina i le Malo o Saina.O asiasiga i fafo e le gata i le suʻesuʻeina o nofoaga o gaosiga, ae faʻalautele i suʻesuʻega ma atinaʻe i fafo ma asiasiga nofoaga o gaosiga.O le fa'avaeina o le galuega o le su'esu'ega o le iloiloina lea o fa'alavelave fa'aletonu e pei o le resitalaina ma le fa'atagaina, va'ava'ai ma asiasiga, asiasiga, lipoti o fa'asea, mata'ituina o fa'alavelave fa'aletonu ma isi fa'alavelave fa'aletonu tele, e atagia mai ai le puipuiga ma le fa'atonutonuina o mana'oga.

Le tusi a le Nation Administration machinery note 2019 Nu. 6

Fujian Provincial Drug Administration ua faʻatagaina e faʻatautaia le faʻauluina o le gaosiga o Taiwan o le Vasega I masini faʻafomaʻi mai fafo mai le Taulaga o Pingtan.

Faasilasilaga Numera 122 a le Matagaluega o Faatoaga ma Nuu i tua o le Malo o Saina.

Na faamaonia e le Matagaluega o Faatoaga le toe lesitalaina o fualaau faasaina e 3 e pei o le Cefalexin tablets na gaosia e kamupani e 3 e pei o le Vic France Ltd. i Saina, tuuina atu le Tusi Faamaonia o le Resitalaina o fualaau faasaina o loo aumai i fafo, ma tuuina atu le toe iloiloina o tulaga lelei o oloa, faamatalaga ma fa'ailoga, lea o le a fa'atinoina mai le aso o le fa'asalalauga.

Ua tu'uina mai e le Matagaluega o Va'aiga Fa'atauga a le Setete o Mea'ai ma Fualaau Fa'asaina "Tali i Fesili e masani ona fesiligia i luga o le va'aiga ma le fa'afoega o mea teuteu I"

E manino lava e leai se manatu o le "cosmeceutical" i tulafono ma tulafono faatonutonu a Saina.Mo oloa ua resitalaina pe faila i le igoa o mea teuteu, e le tusa ai ma le tulafono le faailoaina o manatu o le "cosmeceutical" e pei o le "cosmeceutical" ma "mea e teu ai le paʻu faafomaʻi".

Kamupani Dynamics

Fa'asilasilaga ile Fa'asologa o Fa'asologa ile 2019

I Ianuari 15, Shanghai Xinhai Customs Brokerage Co., Ltd. ma Nanjing Fono mo le Faalauiloaina o Fefaatauaiga Faava-o-malo na faia faʻatasi ai se fonotaga faʻasalalauga i mataupu talafeagai e manaʻomia le gauai pe a maeʻa le fetuunaiga o tau ma le 2019 fetuunaiga faiga.Wu Xia, faiaoga sinia o Shanghai Tianhai Consort Customs Management Consulting Co., Ltd., na asiasi i le saite ma faasoa atu mea o le fetuunaiga o le tau, fesoasoani i le atinaʻe ia maua se malamalamaga maeʻaeʻa o mafuaʻaga, talaaga ma le aʻafiaga o le fetuunaiga ma le toe iloiloga. , ma fa'asoa fo'i ma fa'amatala fa'afitauli o lo'o feagai i le fa'agasologa o le kilia o tiute, ina ia mafai ai e le atina'e ona faia le ta'utinoga o le usita'ia, fa'avave le kilia o le tiute ma fa'asili maualuga le tulaga o le kilia o le tiute.

O le fa'avasegaina o oloa e feso'ota'i vavalalata ma lafoga o lo'o feagai ma atina'e ile fa'aulufale mai ma le fa'atau atu.O le tau o le MFN o le a faʻatinoina le tau faʻaulufale mai i luga o oloa e 706 mai Ianuari 1, 2019. Mai ia Iulai 1, 2019, o le a soloia le tau faʻaulufale mai i luga o le 14 faʻamatalaga tekonolosi oloa ma faʻaititia le lautele o le faʻaogaina o le tasi le tau faʻaulufale mai o le a faʻaititia.Na faʻamatalaina foʻi le tau o le tau o le tau, fua faatatau o maliega, tulaga faʻavae CEPA, faʻaulufale mai ma auina atu i fafo le fua faatatau o lafoga le tumau ma le faʻamatalaina o suiga fou o le taʻutinoga elemene, faʻailoa atu i pisinisi ina ia vave ona malamalama i suiga o faiga faʻavae o le faʻavasegaina o oloa, lea e fesoasoani i pisinisi e faia fa'avasegaga fa'avasega sa'o lelei, 'alo'ese mai fa'alavelave tau lafoga, fa'aitiitia tau o atina'e ma fa'afaigofie le kilia o tiute.

Konafesi Fa'asilasilaga i Fa'aaliga Fa'atatau ina ua mae'a Fa'atonu Fa'atonu ile 2019

Ina ia mafai ona fesoasoani i tupulaga pisinisi ma pisinisi faaulufale mai ma auina atu i fafo ia malamalama i mataupu talafeagai e manaʻomia le gauai pe a maeʻa le fetuunaiga o faiga.I le 2019, i le taimi muamua, o Mr. Ding Yuan, o se tagata tomai faapitoa i mataupu tau aganuʻu ma asiasiga, na tuʻuina atu se faʻamatalaga auiliili mai vaega nei e tolu: o mataupu e manaʻomia le gauai pe a maeʻa le fetuunaiga o le faiga i le 2019, o faʻafitauli masani i le tuʻufaʻatasia o faʻasalalauga faʻasalalauga, ma faafitauli masani i oloa faaulufale mai ma oloa auina atu i fafo.

Fa'aaliga Fa'apitoa: I le lisi o su'esu'ega fa'aletulafono, e tatau ona tu'uina atu fa'ailoga, pe o le a fa'aaofia i totonu o oloa fa'atonutonu maualuga.O faʻamatalaga o oloa e le tatau ona gaogao, pe o le a aofia ai i oloa e le faʻailogaina.O ituaiga oloa e le tatau ona gaogao, pe o le a aofia i oloa e le faʻailogaina.Pe a lipoti atu i le aganuʻu, e tatau i le atinaʻe ona faʻaalia le numera o fale gaosi oloa i totonu o le koluma o le taʻutinoga elemene "numera serial fale gaosi oloa".afai e faʻamaonia e le atinaʻe e leai se numera o fale gaosi oloa i totonu poʻo o loʻo ogatasi ma le faʻataʻitaʻiga tatala maketi, e mafai ona toe faia saʻo le lipotia o le maketi tatala faʻataʻitaʻiga.I le taimi nei, matou te faʻamoemoe o pisinisi o loʻo auai o le a aumaia le faʻaaliga talafeagai i tagata faʻatau ma faʻafeiloaʻi i latou i le tasi ma le isi.

Ina ua maeʻa le fonotaga, o sui o pisinisi auai ma tagata atamamai na fefaʻasoaaʻi manatu ma sa mumusu e alu.Na tali fo'i le faia'oga i le tele o atina'e le fenumia'i o lo'o iai i le fa'aogaina o tulafono o lafoga ma fa'afitauli ile kiliaina o le tiute.

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou

Taimi meli: Tes-19-2019