Fuafuaga fa'afoega o sone fa'atasi uma e fa'atinoina ia Aperila (1)

FetuunaigaCvaega

Fa'atatauAmataupu

SFaiga maualuga

Tala faaopoopo Fa'aopoopo tulafono e feso'ota'i i asiasiga ma karantina e fai ma fa'avae fa'aletulafono (Mata'upu 1);Fa'ateleina le va'ava'aiga ma le fa'atonutonuina o le afifiina o oloa ma pusa (Mata'upu 2) Fa'aopoopo le Tulafono o le Su'esu'eina o Oloa e Fa'aulufale mai ma Fa'atau Atu a le Malo o Saina, le Tulafono o le Ulufale ma Fa'asao o Manu ma La'au a le Malo o Saina, le Frontier Health Quarantine Law a le Malo o Saina ma le Tulafono o le Saogalemu o Mea'ai a tagata. Malo o Saina e fai ma faavae faaletulafono;

E tatau ona va'ava'aia ma fa'afoeina le afifiina fou fou o oloa, pusa, oloa ma atina'e i totonu o le nofoaga tu'ufa'atasi.

O le karantina ua fa'atonuina i le fa'avae (Mataupu 10 ma le 17) O oloa e ulu atu ma o ese mai le laina pito i luma, o latou afifi i fafo ma pusa e tatau ona taofia e le tiute i le taulaga e ulufale ai e tusa ai ma le tulafono.
Pisinisi fou e pei o lisi tau tupe, fefa'ataua'iga e-fefa'ataua'iga, fa'asoa fa'asoa i le lumana'i, ma isi. e tusa ai ma le Pepa Nu.3 o le Fono a le Setete (Mataupu 5) Mataupu 5 (5) (6) (11) (12)
Faʻamanino manaʻoga poʻo atinaʻe e faʻaalia i le aganuʻu i totonu ma fafo atu o oloa talafeagai i le polokalame pailate o le agavaa o tagata totogi lafoga lautele o le filifilia.

aoina o tau, fa'atonuina le fa'agaioiina ma lafoga fa'aopoopo (Mataupu18, 27 ma le 42)

O pisinisi i totonu o le sone poʻo le au faʻasalalau i fafo atu o le sone e mafai ona filifili e totogi tiute faʻale-aganuʻu e tusa ai ma a latou mea faʻaulufale mai ma vaega, ma toe totogi le tului o tiute ma lafoga.

O pisinisi i totonu o le sone e tatau ona fa'atuina tusi fa'amatalaga fa'aeletoroni fa'apitoa mo le fa'atinoina o galuega fa'atuatuaina pe a fa'atinoina pisinisi fa'atauva'a;Afai o le polokalame pailate o le VAT general taxpayer qualification o loʻo faʻatinoina i le

itumalo, e tatau ona faatino e tusa ai ma aiaiga o le Setete o Lafoga Pulega a le Malo o Saina Faasilasilaga Nu.29 o le 2019.

Fa'amanino atili le

tapula'a taimi fa'agaioiga

Fetuuna'iga o taimi fa'atapula'a mo atina'e i totonu o le itulagi e tu'uina atu ai ta'iala fa'atotonugalemu (Mata'upu 24) O pisinisi i totonu o le sone e tatau ona ui atu i tulaga aloaia o le faʻasalalauga faʻapitoa o oloa i le kuata aʻo leʻi oʻo i le aso 15 o le masina pe a maeʻa le faaiuga o kuata taʻitasi, ae le sili atu nai lo le taimi e faʻamaonia ai tusi ma tusi.ma o le a le faia i tulaga aloaia i tausaga.
Su'esu'ega i fafo ma le vaitaimi o le tausiga (Mata'upu 28) Afai e le mafai ona maeʻa le asiasiga, tausiga ma le felauaiga i le nofoaga faʻapipiʻi atoatoa i totonu o le taimi faʻamaonia i luga ona o tulaga faʻapitoa.e mafai ona toe fa'afo'i atu i le nofoaga fa'amauina atoatoa i totonu o le vaitaimi o le asiasiga ma le fa'aleleia konekarate ma le fa'atagaga a le tiute.

 


Taimi meli: Apr-12-2022