Fa'asilasilaga GACC Mati 2019

Vaega

Faasilasilaga Nu.

Faiga Fa'avae

Vaega Avanoa o Meaola Manu ma La'au

Faasilasilaga Nu.42 o le 2019 a le Matagaluega o Faatoaga ma Nuu i tua o le Pulega Aoao o Tiute.

Faʻaaliga i le puipuia o le faʻaofiina o le fiva puaa Aferika mai Vietnam i Saina: faʻaulufaleina tuusaʻo pe le tuusao o puaa, puaa vao ma a latou oloa mai Vietnam o le a faʻasaina mai ia Mati 6, 2019.

Fa'asilasilaga Lapata'iga i le Fa'amalosia o Karantina o La'au Togo a Kanata

Ua fa'ailoa mai e le Matagaluega o Manu ma La'au To'ona'i a le Pulega Lautele a le Ofisa o Tiute, o le a taofia e le Ofisa o Tiute a Saina le ta'utinoga a le Ofisa o Tiute a le Canada Richardson International Limited ma ana pisinisi fa'apitoa pe a mae'a le aso 1 o Mati, 2019.

Lapataiga Fa'asilasilaga i le Fa'amalosia o le Su'esu'eina o le Fa'aulufale mai o Grouper Viral Encephalopathy ma Retinopathy i Taiwan.

Lapataiga Lapata'iga mo le Fa'amalosia o le Su'esu'eina o Fa'aulufale mai Viral Encephalopathy ma Retinopathy i Taiwan Ua fa'ailoa mai e le Matagaluega o Manu ma La'au Karantina a le Pulega Lautele a le Ofisa o Tiute, ua taofia le fa'aulufaleina mai o le grouper mai Lin Qingde Farm i Taiwan ona o le oloa Epinephelus (HS). fa'ailoga 030119990).Fa'ateleina le fua faatatau mata'ituina o fa'ata'ita'iga o le grouper viral encephalopathy ma le retinopathy i le 30% i Taiwan.

Lapata'iga Fa'asilasilaga i le Fa'amalosia o le Su'esu'eina o Fa'ama'i Fa'ama'i Fa'ama'i ole Salmon i le Danish Salmon ma Salmon fuamoa

Na tu'uina mai e le Matagaluega o Manu ma La'au Falepuipui a le Pulega Lautele a le Ofisa o Tiute: O Salmon ma Salmon Eggs (HS code 030211000, 0511911190) o lo'o a'afia i le oloa.Samoa ma Samoa Fuamoa na aumai mai Tenimaka e matua su'esu'e mo le fa'ama'i pipisi o le samoni anemia.

O i latou e maua e le agavaa e tatau ona toe faafoi pe faʻaumatia e tusa ai ma tulafono faatonutonu.

Faasilasilaga o le Pulega Lautele o Tiute Nu.36 o le 2019

Fa'asilasilaga i le Fa'atinoina o le "Sone Ulufale Muamua ma Su'esu'ega Mulimuli" mo Poloketi Su'esu'ega o Mea'ai o Manu ma La'au o lo'o ulufale atu i le Sone Fa'amau i Atunu'u: " Sone Ulufale Muamua ma Su'esu'eina Mulimuli ane" Fa'ata'ita'iga Fa'atulafono o lona uiga pe a mae'a oloa a manu ma la'au (e le aofia ai mea'ai) faʻataʻitaʻiga o le karantina o manu ma laʻau i le taulaga e ulufale ai, o mea e manaʻomia ona asiasia e mafai ona ulufale muamua i totonu o le faleteuoloa faʻatonutonu i totonu o le sone faʻapipiʻi atoatoa, ma o le a faia e le aganuʻu suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga ma iloiloga maeʻaeʻa o mea e asiasia talafeagai ma faia. toe lafoai e tusa ai ma taunuuga o asiasiga.

Faasilasilaga o le Pulega Lautele o Tiute Nu.35 o le 2019

Fa'asilasilaga i Tulaga Fa'asaienisi mo La'au Soya Polivia Fa'aulufale mai: Soya ua fa'atagaina ona fa'atau atu i Saina (igoa fa'asaienisi: Glycine max (L.) Merr, igoa fa'aperetania: Soybeans) e fa'atatau i fatu soya na gaosia i Bolivia ma fa'atau atu i Saina mo le fa'agaioiina ae le mo le. fa'amoemoega totō.

Faasilasilaga Nu.34 o le 2019 a le Matagaluega o Faatoaga ma Nuu i tua o le Pulega Aoao o Tiute.

Fa'asilasilaga i le Puipuia o Fa'ama'i Foot-Ma-Mouth i Aferika i Saute mai le ulufale atu i Saina: Mai le aso 21 o Fepuari, 2019, o le a fa'asāina le fa'aulufaleina mai o manu vaefa ma mea fa'atatau sa'o pe leai mai Aferika i Saute, ma le "Pemita Quarantine mo Manu ulufale. ma La'au La'au” mo le fa'aulufaleina mai o manu e vaelua atigivae ma oloa fa'atatau mai Aferika i Saute o le a taofia.

Faasilasilaga o le Pulega Lautele o Tiute Nu.33 o le 2019

Fa'asilasilaga i mea e mana'omia mo le karantina mo le Karite e aumai mai Iurukuei: Hordeum Vulgare L., Fa'aperetania igoa Barley, o le karite na gaosia i Iurukuei ma auina atu i Saina mo le fa'agaioiina, ae le mo le totoina.

Faasilasilaga o le Pulega Lautele o Tiute Nu.32 o le 2019

Fa'asilasilaga i Tulaga Fa'asaienisi mo La'au Saga Fa'aulufale mai Mai Iurukuei) O sana na fa'atagaina e fa'atau atu i Saina (igoa fa'asaienitisi Zea mays L., igoa fa'aperetania maize po'o sana) e fa'atatau i fatu sana na gaosia i Iurukuei ma auina atu i Saina mo le fa'agaioiina ae le fa'aaogaina mo le totoina. .


Taimi meli: Tes-19-2019