5.7 piliona Euro!MSC fa'amae'aina le mauaina o se kamupani fa'atau

Ua faʻamaonia e le MSC Group o lana lala atoa o le SAS Shipping Agencies Services ua maeʻa le mauaina o Bolloré Africa Logistics.Fai mai le MSC o le fefaʻatauaʻiga ua faʻamaonia e le au pulega uma.E o'o mai i le taimi nei, ua maua e le MSC, le kamupani la'u container tele i le lalolagi, le pule o lenei kamupani tele fa'atau oloa i Aferika, lea o le a tu'uina atu auaunaga i le tele o uafu i le konetineta.

I le amataga o le faaiuga o Mati 2022, na faasilasila ai e le MSC le mauaina o Bolloré Africa Logistics, ma fai mai ua ausia se maliega faʻatau sea ma Bolloré SE e maua ai le 100% o Bolloré Africa Logistics, e aofia ai felauaiga uma, logistics ma pisinisi faʻatau a Bolloré. Vaega i Aferika, ma fa'agaioiga fa'amau i Initia, Haiti ma Timor-Leste.O le taimi nei ua maeʻa maeʻa le fefaʻatauaiga ma le tau atoa o le 5.7 piliona euros.

E tusa ai ma lana faʻamatalaga, o le mauaina e le MSC o Bolloré Africa Logistics SAS ma lona lala "Bolloré Africa Logistics Group" o loʻo faʻamamafaina ai le tautinoga umi a le MSC e teu faʻafaigaluega i filifili sapalai ma atinaʻe i Aferika, e lagolagoina manaʻoga o kamupani uma e lua.

O le a fa'alauiloa e le MSC se fa'ailoga fou i le 2023, ma o le Bolloré Africa Logistics Group o le a fa'agaoioia o se fa'alapotopotoga tuto'atasi i lalo o se igoa fou ma se fa'ailoga, fa'aauau pea ona galulue ma ana pa'aga eseese;ae o Philippe Labonne o le a faaauau pea e avea ma Peresetene o Bolloré Aferika Logistics.

O loʻo faʻamoemoe le MSC e faʻaauau pea le faʻamalosia o fesoʻotaʻiga fefaʻatauaʻiga i le va o le konetineta o Aferika ma le lalolagi atoa, ma faʻalauiloa fefaʻatauaʻiga i totonu o Aferika aʻo faʻatinoina fefaʻatauaʻiga saoloto."E lagolagoina e le MSC Group le malosi tau tupe ma le tomai faʻatino, Bolloré Africa Logistics o le a mafai ona faʻataunuʻuina uma ana tautinoga i le malo, aemaise lava i le vaʻaiga aia tatau mo faʻatagaga faʻapitoa."o le tala lea a le kamupani vaa i le faaaliga.


Taimi meli: Tes-23-2022