Massestrejke, 10 australske havne står over for forstyrrelser og nedlukning!

Ti australske havne vil stå over for en nedlukningssituation på fredag ​​på grund af strejken.Ansatte hos slæbebådsselskabet Svitzer strejker, da dansk firma forsøger at opsige sin virksomhedsaftale.Tre separate fagforeninger står bag strejken, som vil efterlade skibe fra Cairns til Melbourne til Geraldton med begrænset slæbebåd på et tidspunkt, hvor rederier allerede er under hårdt pres fra den igangværende forsyningskædekrise.

Mandag afholdt Fair Work Commission en høring i sagen om slæbebådsselskabet Svitzer for at opsige virksomhedens forhandlingsaftale.I henhold til aftalen vil 540 arbejdere vende tilbage til lønniveauet og føre til lønnedsættelser på op til 50 %.

Slæbebådsselskabet er ikke det første, der truer med at skrotte virksomhedsaftaler for at tilbyde incitamenter i lønforhandlinger med fagforeninger - det har både Qantas og Patrick Docks gjort i år - men det er det første, der gør det. Selskabet, der gik videre til Fair Work Commission høring.

Den australske søfartsunions assistent Jamie Newlyn kritiserede flytningen som et "radikalt træk" fra en "radikal arbejdsgiver", men slæbebådsfirmaet Svitzer sagde, at det "aldrig holdt op med at forhandle" og kun var "tvunget" til at tage flytningen.

Fredagens strejke i havnene i Cairns, Newcastle, Sydney, Kembla, Adelaide, Fremantle, Geraldton og Albany fra kl. 9 (AEST) Arbejdet stoppede i fire timer, mens deres kolleger i Melbourne og Brisbane var i strejke i 24 timer.

Svitzer sagde, at der var forventet forstyrrelser i alle havne, hvor strejken var, men det var særligt alvorligt i Brisbane og Melbourne, hvor arbejderne blev lukket ned i 24 timer."Svitzer gør alt i sin magt for at minimere forstyrrelser for kunder, havnen og vores drift," sagde en talsmand for virksomheden.

Hvis du vil eksportere varer til Kina, kan Oujian-gruppen hjælpe dig.Tilmeld venligst voresFacebook side, LinkedInside, InsogTikTok.

 


Indlægstid: Aug-05-2022